Bila Birthday Di Musim PKP dan Bulan Puasa

2:33 PM

Assalamualaikum...
Phewww....baru nak update bab birthday padahal dah lepas berkurun dah pun...hahahaha...
Tak kira la, kita nak update sebagai kenangan #gigih

Birthday Auni Si Dak Kenteng

Birthday Auni 7 Mei yang lepas. Masa tu saya baru start keja 2 minggu. Terfikir juga nak buat party kecil-kecilan tapi masa tu terfikir gak bab COVID so abaikan je la. Lagipun bulan puasakan?

2 hari sebelum tu riki juga kedai kek mana yang buka time PKP ni. Nampak 'SR' kat Autocity tapi kek besar sangat. Nak makan 4 beranak ja. Esoknya singgah isi minyak kat Caltex RnR Juru tengok Bread History buka. Masuk riki-riki kek yang ada dulu nanti baru beli.

7 Mei, Khamis

Balik keja terus singgah Bread History beli kek. Singgah juga beli makanan untuk berbuka. Masa bawa turun kek tu suruh Aqil jangan cakap apa-apa bab kek nanti si Auni asyik ulang buka peti ais ja. Lepas berbuka, rest kejap tunggu sampai abah depa balik dari meniaga. By the way masa ni abah depa baru start meniaga balik. Fuhhhh....2 bulan tak niaga duit keluar ja banyak. Duit masuk takde pun.

Dalam 8 lebih lepas abah balik bagi abah mandi rest sat baru start keluarkan kek yang dah siap cucuh lilin. Auni nampak ja kek terus menyanyi 'Selamat Hari Jadi' macam yang dia selalu dengar kat Astro Ceria. Baru umur 2 tahun tapi dia punya excited tu bukan main lagi. Hadiah memang tak beli lagi sebab banyak kedai tak buka.



Minggu lepas masa balik rumah tok Besah saja lalu kat kedai Basikal Penang. Tengok buka terus singgah. Kita bawa dak kenteng pilih basikal yang dia nak. Dah dapat basikal dari dalam kedai taknak turun. Jenuh pujuk tera nak bawa masuk kereta. Nah....dalam kereta pun tak sabar nak main.



17 Mei , Ahad

Minggu ni tak balik rumah tok Besah. Masa ni tengah dok masak nasi dan lauk untuk berbuka. Saja masak awal sebab nanti boleh duduk rilek baring-baring sambil menunggu azan berbuka. Tiba-tiba dapat call orang nak hantar barang. Terfikir gak barang apa yang saya order. Lupa la tapi kenapa hari Ahad?

Bila keluar rumah nak ambil barang rupa-rupanya ada orang buat birthday suprise delivery. Bila tanya sapa yang hantar rupa-rupanya kak ipar saya yang duduk dekat Juru juga. Saja tau buat suprise2 ni. Kalau tau camni dah pakai baju tudung elok-elok.



Esok tu pegi kerja BFF kat tempat keja bagi hadiah ni.



Asben saya bagi apa? Agak-agak korang dia bagi apa? Cer teka cer teka.
                                                v



                                                v







                                                v




                                                v




                                                v


Jadilah kan...tak dapat pulut dakap ka roti kering ka dapat hat ni pun dah kira ok. Syukur Alhamdulillah. Bukan senang laki hat tak reti nak buat suprise nak bagi camni....hahahaha....




You Might Also Like

1 apa kata anda?

komen yang murni-murni yek ^.^