Kenduri | Futsal | Tayar Pancit

2:02 PM

Assalamualaikum

Hai semua.

Rindu Aqil tak?
Aqil baru pas mandi ni.Abah yang bagi mandi tadi.
Best mandi dengan abah.
Boleh main ayaq...hihihi...
Jumaat tu lagi best.Aqil main ayaq takda orang kacau pon.Mama pon takleh kacau.....opppps...


Rini Aqil nak cite sikit pasal Sabtu lepas.Best la...
Satu hari Aqil jalan-jalan.

Pagi Sabtu tu kan ingat lepas mandi mama nak siap pakai baju baru tapi takdanya.Rupanya Sabtu mama duduk rumah ja.Tak kuar jalan-jalan.
Bosan tau tak jalan-jalan.
Kalau tak boleh tengok apai.
Dah dok rumah Aqil sepah-sepahkan rumah.Biar mama banyak keja nak buat...hikhikhik...

Pastu abah tepon cakap dengan mama.Terus mama bawa Aqil pi mandi...pakai baju baru.
Yeeeeayyyy...Aqil tau mama nak jalan.
Mama pon pakai cantik siap mekap-mekap.
Selalu tak mekap pon.Pelik la.

Bila abah balik mandi-mandi terus kami keluar naik keta.
Dengar abah cakap nak pi kenduri uncle Bob kat Parit Buntar.
Eh....dah pukul 5 petang baru nak pi kenduri?
Ada lagi ke?


mama saya suka celpie....pastu paksa-paksa saya celpie sekali....grrrrr...

Pukul 6 petang camtu kami sampai rumah uncle Bob.
Dah takda orang pon.Kami ja paling last hahahaha.....
Hai uncle Bob.Tak sangka uncle kawen...hihihi...


Pssst uncle Bob...auntie lawa la ^.^

Pi kenduri last tak sangka mewah.Nasi buffet boleh tambah...ayam...daging boleh boh banyak-banyak.
Berselera Aqil makan tau.Pastu tak sangka nak dapat goodie bag ni tapi semua macam Aqil punya makanan ja.
Yang best boleh makan kek kawen.Best wooooo.....

Balik kenduri terus anta abah pi keja.Cian abah.Letih.Siap tido sat dalam keta.
Pastu mama terus bawa Aqil balik umah tok Besah tapi mama lalu kot jalan lama.
Tak boleh tengok apai Y____________Y

Kat rumah tok Besah Aqil tidoq sat.Satgi nak ambik abah balik keja.
Pukul 12 malam camtu mama kejut soh bangun teman mama pi ambik abah.
Ingat lepas ambik abah terus balik rumah.
Abah belanje mama dan Aqil makan nasi kandar beratoq dulu.
Patut la badan mama dan Aqil tak kurus-kurus.Abah suka bagi makan benda berat-berat :p

Pas makan ingat terus balik tapi abah pi area Raja Uda.Abah nak main futsal.
Eh...sejak bila abah pandai main futsal ni?Aqil taktau pon.

Best wooo kat Bola Bola tu.Ramai orang main bola.Aqil pon dapat bola sendiri main dengan mama kat luar padang sambil tengok abah main.

Aqil tengok abah main kat belakang tiang gol.Uncle ni suka kacau Aqil tau
Jam 3 lebih camtu abah pon abes main futsal.Kawan-kawan abah tak balik lagi.Depa dok sembang.
Abah cian kat Aqil dan mama tu balik terus.
Pastu masa sampai area Taman Bagan Aqil rasa abah bawa keta macam kuda.
Terlompat-lompat.
Aqil dah nak tido masa ni terus terjaga.
Abah bawa pelan-pelan sampai la kat area terang sikit bawah lampu jalan.
Aqil dengar abah cakap tayar pancit.Abes la....rumah kami jauh lagi.
Abah tak kuar keta pon.Pasaipa ek?
 
Tak lama lepas tu ada sebiji motor benti sebelah abah.Abah turunkan tingkap sikit cakap-cakap dengan orang tu.
Oooo...rupanya dia anggota polis.Baru balik main futsal kat Bola Bola gak.Siap tunjuk kad kuasa nak soh abah percaya.
 
Aqil dengar dia cakap ''saya ingat orang nak beromen tadi tapi takkan la nak romen bawa anak kecik sekali''
 
Boleh dia kata mama dengan abah nak romen dalam keta.Eh...romen tu apa ek?
Tau la abah buka baju sebab basah peluh.Mama yang suruh buka sebab busuk.Lagipon nak pasang ekon kan?
 
Pastu polis tu tepon balai suruh hantar anggota bertugas teman kami sementara kawan-kawan abah nak mai.
Bukan apa...polis tu kata situ kawasan panas sebab baru-baru ni ada kes samun bunuh guna pistol.
Tak lama lepas tu ada 2 anggota polis peronda mai.Pastu kawan-kawan abah pon mai.
 
Aqil berterima kasih sangat kat anggota polis tu sebab tolong kami dan teman kat tempat camtu.Kita bukan tau pon kan apa nak jadi.
Dekat jam 5.30 pagi gakla baru sampai rumah.Terus Aqil tido.Mama dan abah tak tido lagi.Dah Subuh kan.Lagipon abah nak mandi dulu.
 
Letih Aqil ikut abah satu hari.Ahad tu Aqil bangun pukul 11.30 pagi.Paling lambat Aqil bangun dalam sejarah...huhuhu...Selalu pukul 7.30 pagi Aqil dah bangun.
Eh...jangan plak sebab Aqil bangun lambat auntie uncle takmau ambik Aqil jadi menantu #EH...hihihihi...
 
Cian mama.Sampai hari ni mama ngantuk...letih dan sakit badan sebab merangkak masuk bilik air sebab Aqil kunci dari dalam...hihihi...
 
Dah...tu je Aqil nak cerita.Babai...nanti ada cerita lagi Aqil gitau na.
 
Love with muah muah,
Muhammad Aqil Najmi

You Might Also Like

9 apa kata anda?

  1. wahhh abang aqil jalan-jalan... bestnya...

    ReplyDelete
  2. Amboih jalan2 pai pagi naa abang aqil...

    ReplyDelete
  3. kahkahkah...
    comel gila si Aqil berkemban..

    " nak romen dlm kereta?"
    wakakakakaka

    ReplyDelete
  4. by the way, saya tabik spring kat anggota polis tu !! Sgt berdedikasi, sangat ambil berat!

    ReplyDelete
  5. Aiiiiiseyhhh comey la anak akak....kite geram lakkk...

    ReplyDelete
  6. Assalam zai,
    haaaa
    pancit memalam bota???
    scary
    alhamdulillah semua selamat :)

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers