10 Barang Yang Mesti Saya Beli Di Althea

2:26 PM

Hi korang…
Korang sukakan produk kecantikkan dari Korea tak? Dulu saya ingat produk dari luar negara ni mahal-mahal tapi rupanya ada yang harga murah. Lepas tu tak tahu nak beli kat mana. Sejak diperkenalkan produk Korea di Althea terus jatuh cinta. Eh…jangan risau dekat Althea ada juga menjual produk dari Korea yang mampu milik. Saya pun dah beli beberapa produk kecantikkan dari Althea. Sapa kata takde bajet tak boleh nak jaga kulit muka dan cantik.



Hujung tahun macam ni dekat Althea sekarang ada banyak SALES tau. Jom tengok lihat 10 barang yang saya mesti beli di Althea. Murah-murah je tau yang penting produk original dari Korea okey...
1-Skin Liar Primer

Saya dah dengar review dari kawan-kawan yang Skin Liar Primer ni sangat bagus. Dengan harga RM23 korang boleh dapat Skin Liar Primer yang mampu menutup pori-pori pada wajah disamping dapat melembabkan kulit dan menjadikan kulit wajah lebih lembut. Klik sini untuk order https://my.althea.kr/skin-liar-primer
2-Delight Tony Tint(8.3ml)

Lip tint dari Korea ini berharga RM13 setiap satu. Dengan 3 variasi warna yang berbeza ia nampak natural yang kaya dengan minyak argan, jojoba dan rosehip yang mampu melindungi bibir dari kering. Saya nak warna CHERRY PINK. Boleh klik sini untuk tengok warna-warnanya https://my.althea.kr/new-delight-tony-tint
3-Aloe Vera 92% Sooting Gel Mist(150ml)

Mist yang kaya dengan vitamin ini mampu menjaga kulit dari terhidrat dan membuatkan kulit berasa segar dan nyaman sepanjang hari ini. Cuma berharga RM16 sahaja. Produk NATURE REPUBLIC ini boleh di beli di sini https://my.althea.kr/aloe-vera-92-soothing-gel-mist
4-Aloe Vera 92% Sooting Gel(300ml)

Lagi satu produk dari NATURE REPUBLIC yang mesti dibeli. Yang pasti ia boleh digunakan sebagai masker muka, pelembap dan juga masker rambut. Hebatkan? Hanya RM13. Nak order produk 3 dalam 1 ni klik link ini okey https://my.althea.kr/aloe-vera-92-soothing-gel
5-Green Tea Foam Cleanser(150ml)

Produk dari Innisfree ini cuma berharga RM24. Ia mampu melembap hingga ke dalam kulit. Boleh tengok bahan-bahannya di https://my.althea.kr/green-tea-pure-cleansing-foam
6-OATMEAL THERAPY CLEANSING TISSUE (20PCS)

Tisu pembersih ini hanya RM5 mengandungi ekstrak oatmeal yang mampu menghapuskan kotoran dan perlahan-lahan menghilangkan sel-sel kulit mati. Boleh lihat di https://my.althea.kr/calmia-cleansing-tissue-87g
7-CP-1 PREMIUM SILK AMPOULE (20ML)

Dah jaga muka mestilah nak jaga rambut juga. Nah…ampoule mampu milik berharga RM6 setiap satu. Kaya dengan protein dan senang untuk digunakan. Yang penting tak perlu di bilas. Nak beli ampoule klik https://my.althea.kr/cp-1-premium-silk-ampoule
8-HONEY & BERRY LIP SLEEPING MASK (15G)

Bibir pun nak kena jaga. Dah pakai lipstick bagai mesti nak bermask pula. Sambil tidur boleh pakaikan Honey & Berry Lip Sleeping mask untuk memberi kelembapan pada bibir. Cuma RM6 sahaja dan boleh dapatkan di https://my.althea.kr/honey-berry-lip-sleeping-mask-15g
9-PERFUME HAND & NAIL CREAM (60G)

Perfume untuk tangan dan kuku ni Cuma RM6 setiap satu. Dengan pek kecil macam ni senang nak letak dalam beg dan bawa ke mana saja. Saya nak variasi MARRY ME. Boleh tengok di https://my.althea.kr/hot-deal-perfume-hand-cream-60g
10-MY REAL SKIN FACIAL MASK 10 SHEETS (23ML*10)

Saya pilih yang Tea Tree untuk penjagaan pori-pori wajah dan juga Honey untuk kelembapan dan lebih nutrisi. Cuma berharga RM18 untuk 10 pek. Boleh lihat di https://my.althea.kr/

Ini antara 10 produk kecantikkan dari Korea yang terdapat di Althea yang saya nak beli. Bila korang tengok harga dia korang pun mesti nak beli jugakkan? Sapa cakap nak cantik memerlukan modal yang besar. Apalagi jom terjah Althea.

You Might Also Like

3 apa kata anda?

  1. Yeah... Leya pun suka dengan produk althea ni.. Yg aloe vera tu yg first leya beli..hehe

    ReplyDelete
  2. Byk betul althea ni keluarkan product dia kan. .

    ReplyDelete
  3. produk aloe vera tu memang puas hati guna. sekali pakai ja terus jatuh hati. haha

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^