Tempat Makan Best Di Penang | Makan-makan di Mizi Restoran sehari sebelum puasa

1:28 PM

Tempat Makan Best Di Penang | Makan-makan di Mizi Restoran sehari sebelum puasa


Assalamualaikum
 
Apa habaq semua?
Selamat berpuasa buat semua ya.
Maafkan saya kalau entri ni ada gambaq makanan.Semalam tak sempat nak up entri.
 
Eh...petang semalam ingat nak pi pasar malam sekali sampai pasar malam tutup da....bahahaha....
 
 
Baru cecadang nak beli mee goreng RM1.50 dan barang basah sekali tutup da...
Padahnya bila nak beli barang basah last minit.Naseb la tak balek terus.Rupanya untuk ikan dan sayur ada gak bukak kat hujung sekali.
Gerai-gerai makan ada yang buka gak tapi tak sampai 10 gerai pon.
Just beli sotong, ikan dan sayur pastu balik.Hat lelain tak berkenan pon.
 
Lunch time semalam ada orang nak belanja makan.Eh...kita bab makan free memang tak tolak.Ushar badan la....hahahaha...
Janji nak kuar jam 11.30 pagi delay sampai dekat sejam.Saya dengan kak Rose ada hal...kena jumpa vendor dulu tup-tup depa hat lelain lagi la lambat.
Cadangnya nak makan kat Sriwan kat Crystal Point tu sekali sampai takleh boleh makan kat situ da.
Ekon kat Sriwan problem tapi semalam masa masuk tu memang panas berkuap.
Tak tau nak makan kat mana dah time tu.Dengan dah dekat pukul 1 dah pon.
Lastly masuk 1 restoran.Tu pon sebab nampak ramai melayu dalam tu dan ada yang pakai tudung sebab tau kat situ takda restoran Melayu pon.
 
Rupa-rupanya Restoran Mizi tu owner dia Melayu.Anak owner yang handle.Kakitangan dari depan sampai chef kebanyakkan Melayu.Alhamdulillah...lega sikit.

 
Target nak makan tomyam sekali dapat Western food la.
Ni antara yang kami order.Ada lagi tapi takdan nak snap dok pulun makan.Ice cream tu free ok.
Harga setiap satu sekitar RM18-RM45++ camtu.
Nama hidangan jangan di tanya.Kami just order ja...hahaha...


 
Masa sampai hidangan atas meja mata terus terbeliak.
Wallahhhhh....saiz setiap hidangan boleh makan untuk 2 orang.
Termonyeh-monyeh pakat dok pulun kunyah bagi perabih.
Masakkan dia pon sedap.Kalau yang cheese or cream memang sedap.Very creamy tapi tu la....besar sangat sampai tak habes.
Punya pulun nak makan dekat pukul 2 baru abes.Sampai kilang dekat jam 2.30 dah...hahaha...dok takdan sat dah nak balik.
 
Hat tengah-tengah tu yang belanja...hihihi....thanks ya.
Nanti belanja lagi tau ^.^
 


You Might Also Like

7 apa kata anda?

  1. Sedapnya Tengok Ayam Goreng Tu..
    Selamat Berpuasa (^_^)

    shafiqhashim.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Assalam zai,
    bessstttnyaaaaaaaa selalu dapat makan free
    ada kojer kosong dak??? he3

    ReplyDelete
  3. hehehe huntong la nak tomyam dapat western food hakhak..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah
    mcm best j ni
    blh la singgah klu lalu blik utara

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaaaa..

    Jom masuk dalam bloglist Ira :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/06/pencarian-bloglist-june-by-syahirah.html

    ReplyDelete
  6. Dap nyer makanan .. Nasib baik tengok lepas berbuka.. Hihihi...

    ReplyDelete
  7. terliurrrrr hahahahahaha

    jeles tengok sebab selalu makannnn jeeee hahahaha. sedap2 pulak tu haishhh. boleh dak nak tumpang tmpt kerja? tumpang makan je hihihihi

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers