#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 | Apa erti puasa pada saya

9:43 PM

Assalamualaikum
 
Dah agak terlewat ketapi sikit baru tau ada #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015.
Tapi tak kira nak join jugak nak join jugak #sambilhentak2kaki
 
 
 
Apa erti puasa pada saya?
 
Dedulu masa zaman bebudak start puasa masa umur 6 tahun on off tapi bila umur 7 tahun memang full puasa.Puasa pon sebab mak ayah suruh.Kalau tak mesti tak puasa punya.
 
Pastu orang cakap kalau sapa tak puasa takleh raya.So tahan gak la diri ni supaya puasa penuh.Baru la boleh puasa.Budak-budak kan?Kena ugut kena sogok sikit dah kecut....hahahaha...
 
Bila dah besar sikit baru la faham erti puasa yang sebenar.
Selain melatih diri kita menahan lapar dan dahaga berpuasa juga melatih diri kita lebih bersabar dalam segala aspek.
Berpuasa juga membuatkan kita lebih rasa bersyukur dengan limpah nikmat yang kita dapat sepanjang berpuasa.

You Might Also Like

7 apa kata anda?

  1. Welcome to the club...

    hehe.. mission accomplish for day 1... ^_^

    ReplyDelete
  2. hehe semuanya kena "tak puasa takleh raya"

    adat masa kecik

    ReplyDelete
  3. lepas tu kalau tak pose tak dapat duit raya hihihihi

    ReplyDelete
  4. Assalam zai,
    betoi3
    paling win mesti 'tak posa takleh ghayer' kan3

    ReplyDelete
  5. masa kecik puasa sebab kena paksa.
    pastu aida minum air sirap kat skola.
    balik mak cek lidah, merah!
    kena rotan :( hu hu hu...

    ReplyDelete
  6. tak puasa tak boleh raya sampai masih ada lagi digunakan... puasa penuh dapat duit...

    ReplyDelete
  7. Win betul #sambilhentak2kaki..hehe..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers