Makan-makan | Department Lunch

11:54 AM

Assalamualaikum
 
Selasa lepas punya cerita masa keja ada department lunch.Tu pon tau last menet.Petang Isnin dah nak balik baru tau suruh order nak makan apa esoknya.
So order sesiap hari tu kita pi tunggu dan makan je la.
 
Kali ni director department saya pilih makan-makan kat Winter Warmers Coffee and Tea House kat Queensbay Mall.
 
Selpiaq sekepiang kita dalam Winter Warmers.
 
 
Kami bertiga.
Sebenarnya kat belakang tu ada lagi meja panjang untuk team R&D high power tapi masa ni depa tak sampai lagi.

 
Starter...salad free.
 
SEDAP.
 
Ada orang tu tak makan sayur.Boleh dia kata kami makan rumput.
Rasa nak cepuk-cepuk ja dia.

 
Masa depa hidangkan air tu semua tercengang-cengang.Naseb bukan saya sorang ja jakun.
Depa yang rajin makan kat luar pon jakun.
Saya order green tea.Ingatkan mai green tea sejuk dalam gelas tu tapi mai dalam teko.

 
Green tea with rose.
Bila tambah rose rasa kelat dan bau teh hijau to potong...wangi ja.

 
Kami beramai-ramai jakun sebab tiap sorang dapat satu set teko dan cawan sendiri.Tu yang tercengang-cengang ja tadi.
Ni sebahagian team R&D mid power.
 
 
Waffle seafood ni Maksu order.
Errr...Maksu kata tak sedap.Mungkin sebab waffle dia manis dan tebal dah macam 2 waffle biasa tapi bahan-bahan kat atas tu sikit kot?

 
Yang ni saya order.Seafood spaghetti
Sedap cuma tak juicy sangat.

 
Macaroni baked sedap.Rasa sikit yang kak Rose punya tapi tak sempat nak tangkap gambar.
Overall saya tanya orang tu orang ni depa kata makanan dia kureng sikit tapi still ok.
Saya kasi 3/5 bintang.
 
Sebenarnya bukan setakat makan saja-saja tapi nak celebrate besday team yang lahir bulan Januari dan Februari.
Ada 2 biji kek sebenarnya tapi yang ni kek besday mid power team...hihi...

 
Tak sabar nak makan-makan lagi bulan 4 ni....hahahaha....kat mana plak ye?

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. Kawan kawan dylla suka minum teh wangi terutama sekali yang teh jasmine apa tu tapi dylla tak suka sangat sbb wangi hehe

    ReplyDelete
  2. Ya Allah ape la seronok sgt tempat keja ni asyik buat makan2 je, tempat yang tak biasa kita pi pulak tu haaaaa haishhhhh hihihihihi

    kira pun jakun. ingtkan satu teko share reramai

    ReplyDelete
  3. uish yooo.. makan kat winter warmers.. best tu.. CT lama da x singgah..kalo p pun yang kat autocity sajalah dekat ngan rumah..

    ReplyDelete
  4. Assalam zai,
    bestnyaaaaaaaaaaa uols slalu dapat MAKAN3
    ada koje kosong tak?????he3

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers