Rezeki hari Jumaat

8:43 PM

Hari ni memang save gila.
Tak kuarkan modal untuk makan pon.
Pepagi order teh tarik dan di bayar guna duit makan harian dari company.
Scan ja badge so teh tarik dah pon di bayar.

Sarapan pagi ni nasi kandar Kampung Melayu sponser by kak Ros.
Makan sebungkus kenyang sampai ke tengahari.

Tengahari tak turun makan.Bancuh milo kat pantry pastu dok sembang dengan member-member sesambil cicah sekeping dua roti kering buat alas perut.

Petang masa balik keja kak Fiza dari Procument Dept. bagi nasi beriani Kapitan 2 bungkus.
Wah....bau semerbak nasi beriani buat rasa sangat-sangat lapar tapi apakan daya....jalan jemmed gila hari ni dari area perindustrian Bayan Lepas ke jambatan.
Sesampai ja di rumah terus ngap....emmmm...dap...dap...tapikan dah tak sama macam dulu.
Perut ni takleh isi banyak sangat.
Makan separuh ja dah kenyang.

Nasi kandar Kampung Melayu....2 bungkus nasi beriani Kapitan...nasi beriani Kapitan untuk daku seorang
Apa-apa pon syukur sangat-sangat dengan rezeki yang Allah bagi.
Takleh makan macam ni selalu....nanti timbang nek berkilo-kilo mau kena minum ayaq gula plak...hihihihi....

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. kalau takde sejarah diabetis rasanya dorg tak suruh minum air gula. tapi kalau setiap bulan naik je berat bdan mmg kena minum kot. hihihi

    ReplyDelete
  2. slalu tym ngandung mmg rezeki murah! :)

    ReplyDelete
  3. kiera...tu la...tkut kena minum ayaq gula...kena pntg2 ckit bab mkn2 neh...hehehe

    ReplyDelete
  4. ju...kan...kan...kan?
    hr ni pon kwn col tnya nk x kelapa jelly yg buah nyok sebijik2 ada jelly dlm tu...adehhh...

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers