Perancangan nenek

8:13 PM

Sebelum pi klinik hari tu memang dok sembang-sembang dengan mak kata kalau takda apa mungkin bakal bersalin bulan 10 time nak raya haji.
Takda la rancang yang lain-lainnya cuma habaq kat mak nak berpantang kat umah mak dan tahun ni dah start bayar duit korban.
Bayar RM50 sebulan untuk satu bahagian so takda la rasa sangat nak keluar seketul RM350 masa nak buat korban nanti.

Tup-tup Selasa lepas balik dari klinik mak bagi cadangan kata kalau bersalin sebelum raya haji bahagian korban tu ambik buat aqiqah anak.
Amboi-amboi nenek ni....pikiaq sampai camtu no....
Cheq pon tak terpikiaq sampai ke situ lagi.
Siap dah plan nak suruh sapa-sapa masak.
Excited sungguh.
Pastu siap bagitau kata dah ada orang offer nak ngasuh anak cheq bila cheq pi qheja.
Hebakkk hebakkkk....

Adoila....lambat lagi benda tu tapi mak plak terlebih excited nak dapat cucu padahal cucu dah 13 orang dari 3 orang abang.
Apa-apa pon cadangan mak tu boleh diguna pakai gak tu...hehehehe...

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. tgk gaya mcm xsabar mak nk smbot cucu baru.. hikhik

    ReplyDelete
  2. mak kmi pon cadang benda yg sama...nak buat korban sekoq lembu utk 1 fmly, skali dgn bhgn anak =p

    ReplyDelete
  3. cik ezy...hahaha...smbut cucu dr anak pmpuan dia sndiri

    ReplyDelete
  4. ju...tu la...kami pon cmpur2 dgn family mak sedara...dlm 2 ekor lmbu nk wt korban nti...

    ReplyDelete
  5. kalau ikutkan mmg betul pun ape yg mak kak zai cadangkan tue. mcm kami kata kat nadh kalau anak lelaki nak buat kikah 2 ekor kambing baik la buatkan terus korban tuk bahagian dia ;)

    ReplyDelete
  6. kiera...kan?klau bsalin awai kita setel smua skali...sng cite..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers