#Cabaran20Hari Raya/Puasa 2015 | Kuih Raya Paling Best

9:52 PM

Assalamualaikum
 
Allah...nak cerita bab kuih raya plak.Dan-dan rasa nak buka tapawer kuih raya yang baru dapat ni...hahaha...
 
 
Untuk #Cabaran20Hari Raya/Puasa 2015 ni saya tampilkan 2 kuih raya paling best abad lepas dan abad ini....hahaha...
 
Nindia...MAZOLA KACANG HIJAU.
 
Yang ni saya buat tahun lepas.Tahun ni tak berkesempatan nak buat kuih raya lagi.
Lagi tok Besah dok sibuk wat kuih kapit orang order tak habis-habis lagi.
 
 
Dan memperkenalka juga biskut MAKMOR yang gebu bak tepung gomak.Cari entri lepas-lepas dah tak jumpa plak biskut makmor saya buat...hihihi...
 
pic ehsan google
Saya ni pelik sikit.Biskut raya baru-baru saya tak berapa minat kecuali 2 jenis ni.Kalau pi rumah orang beraya 2 ni ja saya cari.Mazola kacang tanah pon saya suka.
 
Korang suka kuih apa?

You Might Also Like

13 apa kata anda?

  1. mazola kcang hijau? ow..timm reti buat biskut mazola kcang tnah je..hehe..

    ReplyDelete
  2. Ekin suka almond london dan biskut arab

    ReplyDelete
  3. samperit makk opkos. tapi tahun ada ura-ura dengaq kata mak takmau buat. sedihhh

    ReplyDelete
  4. Mazola kacang hijau..??

    Hurmh.. tak pernah jumpa lagi...

    Tunggu open house #bloggerutara, boleh kot rasa.. hehe

    ReplyDelete
  5. Mazola biasa memang fevret.. tapi mazola kacang hijau x pernah rasa lagi..
    Baru cadang nak test buat..

    ReplyDelete
  6. Suka biskut mazola dengan makmor tu... sehingga menjilat jari ^-^

    ReplyDelete
  7. Sy suka biskut makmur...bila makan jgn bercakap
    .takut tersembur hahaahah

    ReplyDelete
  8. Mazola kacang hijau tu yg mcm kuih org cina tu kan

    ReplyDelete
  9. hehehe mazola kenot go ke dalam tekak CT.. mmg kuih2 based kacang memang tak minat hehe.. biskot makmor boleh la sikit2.. klasik n ramai yang suka kan.. CT suka semua cookies yang ada cornflakes ^* weeee..

    ReplyDelete
  10. aida suka mazola, tapi yg kcg tanah.
    kacang ijau x pernah rasa.

    ReplyDelete
  11. Assalam zai,
    sekali lagi uols buat iols teringin nak rasa kueh ijau itu

    ReplyDelete
  12. kuih yang palingggggg suka kuih bakar atau kuih bangkit tapi nak yang betoi2 org kampung orang senior2 yang buat

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers