Anugerah | Aqil Najmi dah 21 bulan

9:11 PM

Assalamualaikum

10hb tetiap bulan genap sebulan sebulan umur Aqil.
Hari dah masuk 21 bulan dah.Eh...tak lama dah nak 2 tahun.
Makin banyak akal tapi tak reti cakap gabung-gabung ayat lagi.
Setakat satu-satu perkataan boleh la sebut.


Dah boleh nyanyi ABC sampai Z macam kita dok nyanyi-nyanyi masa tadika dulu tapi mesti akan hilang 1 2 huruf antara celah-celah huruf yang dia nyanyi.
Dah boleh kira one two three sampai ten dah tapi seven tak reti sebut....hahaha...dan paling suka tengok Barney dari kartun yang lelain.Apa yang best kat Barney tu pon taktau la.

Pastu paling suka iklan gomen...kah...kah...kah...Kalau iklan gomen tu ada boleh berhenti main wooo tengok iklan gomen sampai habis.Antara iklan gomen...iklan UTC, iklan kartun peragut, iklan kartun CD cetak rompak....haaa...gomen sangatkan?

Dan terpaling penting tak memilih makanan.Bedal ja semua.Pedas pon sapu.Itu yang kita mau.Senang nak bela...hihihi...

Bila pi memana nampak mainan dia akan tunjuk sambil sebut 'nanak...nanak...' tapi saya cakap elok-elok kata kat rumah dah ada.Nanti balik main kat rumah...Alhamdulillah...takda la dia nak buat perangai guling-guling.Harap sampai besar takda adegan guling-guling tu.

Buat anak mama Aqil Najmi harap behave sampai ke besar ye.

You Might Also Like

10 apa kata anda?

  1. Aqil dh nak masuk 2 tahun yer...

    ReplyDelete
  2. Aqil sebaya dengan anak sha.. Tapi my gugurl kalau xdapat dia terus baring atas lantai.. hehehe...
    Jenuh memujuk..

    ReplyDelete
  3. sekejap je kan dah besar. part makan tu sama la cam thaqif pedas sikit pun layan joo. abang aqil jadi anak soleh ye...

    ReplyDelete
  4. Hurmh.. Almost 2 years dah ea..

    Barney comel lah... Purple... Auwww

    ReplyDelete
  5. senangnya nak jaga aqil.. meh kwn dgn kak nina. kita JJCM. hehehe
    barney memang boleh buat budak2 cepat bercakap. heheh
    2 thn dh dia ;)

    ReplyDelete
  6. hehehe hero ni makin besaq.. makin bambam hehehe.. jadi anak soleh ya ^^

    ReplyDelete
  7. bakal jadi setiausaha negara ni ha ha ha...
    kecik2 da observe iklan gomen :)

    ReplyDelete
  8. Assalam zai,
    bebudka ni kalo bab lagu2 memang cepat ingat kan3

    ReplyDelete
  9. hahahahahaha Aqil mohon jangan jadi naif sangat tau bila besar nanti *iklan gomen tu* :p

    bila makin besar kita boleh nampak kan karakter kartun apa yang paling depa suka. kalau masa kecik dlu ikut suka kita nak bagi dorg kartun ape kan

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers