Company Dinner Selepas 5 tahun

12:05 PM

Assalamualaikum

Moh ler cite bab company dinner.
Kita boh gambaq mana yang ok je la ye.Nak boh banyak-banyak kang jemu pulak orang tengok.

Selepas 5 tahun takda dinner akhirnya tahun ni ada jugak.Sebab musabab takda dinner yang paling utamanya duit banyak habis buat building baru(P2) kat Batu Maung ni.Start ja projek, dinner pon takda la tapi event kecik-kecik macam bowling, futsal, EHS masih berjalan macam biasa.Last sekali dinner masa saya terjebak menari lagu Dancing Queen...ngeeee....hish....tetiba boleh terjebak menari padahal kaki tangan keras macam kayu ja -________-

Tahun-tahun sebelum ni rasanya takda tema.Main belasah ja pakai apa yang ada tapi tahun ni temanya Alfresco Night tapi macam biasa la kita takda la nak cari baju glemer-glemer.Pakai apa yang ada je la.Kalau operator Indon memang glemer abes.Dress mahal-mahal ko sampai tak cukup kain...iskkk
Nak boh gambaq masa pencarian best dress pon tak sanggup.

Dinner kali ni terpaksa buat 2 kali sebab Matahari Ballroom kat EQ Hotel tak cukup nak tempatkan hampir 3000 pekerja.So terpaksa la bahagi 2.Saya pulak tetiba terjebak jadi committee Food & Beverage.Nak kena pastikan makanan sampai pada semua 150 meja setiap kali di hidang.Ha kau....jenuh nak jalan pusing ballroom dengan keadaan kusi meja yang agak rapat.Bukan tu ja...keja saya tolong pastikan meja-meja dibahagian depan penuh 10 orang tiap meja.Kalau tak cukup korum kena dok belakang-belakang sikit la ye.Pastu kita kena cari best dress untuk lelaki dan pompuan malam tu.Naik juling bijik mata ni tengok dress merelip-merelap depa yang tak cukup kain tu @_____@
Bila dah buat 2 kali maka hadiahnya pon jadi dabel.So kena cut la harga hadiah-hadiah tu sikit tapi 1st price dapat sebijik Philips Smart Slim TV 42''.Pastu hadiah yang bawah-bawahnya pon jadi makin kecik dan kecik.Kali ni 2nd price ada Ipad
>.<
21 Nov 2014-Jumaat.Balik umah kawan di Sungai Nibong mandi rehat segala pastu baru ke hotel nak menjalankan tugas.Kita pakai dress jubah 2 tahun lepas ja....mihahahaha...Beli lace dan pearl jahit sendiri kat baju (-.-)
Tema emerald green + peach

Naseb la dress ni labuh.Agak tak larat ronda ballroom pakai kasut tinggi kita buka kasut jalan la kaki ayam pusing sana sini.Ada la 2 3 orang yang perasan tapi kita buat derk je la.
Selpiaq di meja makan
Geng committee
Selepas tamat dinner 1st night
 Overall untuk dinner malam pertama banyak kecacatan yang di kesan dan dah di diskas untuk pembaikkan untuk hari ke-2 plak.
24 Nov 2014-Isnin.Balik jam 12 tengahari terus ke hotel dengan Fieda.Apalagi dok posing sakan dalam bilik hotel untuk committee.Sebelum yang lelain sampai baik mandi dulu dan bersiap apa yang patut.Bos F&B pesan suruh melawa sakan malam ni dan enjoy sebab dah tau flow camna.
Malam ni kita pakai songket plak....hihihi...
Tema saya pepel + gold
Nah...kami dah siap nak ke kaunter pendaftaran dan lucky draw.
Wasap pic ni kat kengkawan lain yang belum sampai....hahaha...
 Turun awal sikit jam 3 lebih nak makan dulu dan bergambar sebelum memulakan tugas.
Photobooth
Hari ni awal-awal tu kami berdua jaga kaunter lucky draw dulu sebelum memulakan tugas F&B.

Geng registeration committee
Selpiaq lagi


Untuk malam ke-2 ni lagi happenning + sporting.Semua sporting tak macam malam 1st bila MC tanya lemau ja nak jawab.Pastu agak bosan dengan lagu-lagu tah hapahapa dari live band.Tapi malam ke-2 lepas tukar lagu-lagu yang rancak dari live band ramai yang pakat bangun menari.Depa-depa yang bangsa lain tu je la.Hat Melayu ni masih malu-malu.Memang enjoy sangat.

Dinner kali ni ada juga dancing and singing competition.Ke semua adalah operator production dan kebanyakkan Indonesia.Hebat-hebat belaka.Rasanya depa menari lagi hebat dari penari yang pihak hotel management sediakan.


Tahun ni saya takda rezeki hadiah pon.Syok tengok orang dapat hadiah lucky draw.Geng committee sapa pon tak dapat.Sadissssss Y_Y
Dinner abes jam 11 malam camtu tapi tera nak pi bilik ambik beg baju tera nak balik tera nak ambik Aqil dari rumah pengasuh dekat jam 1 baru sampai rumah.Tera nak cuci muka semua tu yang leh lajak bangun tido esoknya...huhuhu...

You Might Also Like

11 apa kata anda?

  1. penatnya dinner sampai 2 kali..jadik committee lak tu.kalu p mkn saja takpa lagi heheh..syoklah hampa lucky draw sume dapat barang philip yer hehe..

    ReplyDelete
  2. wwauuuu..sampai 2 malam dinner...:)

    Takpe, tahun depan saya doakan awak menang lucky draw...hehehehe

    ReplyDelete
  3. 3000 orang pekerja... wowww... ramainya... next time boleh buat kat stadium tertutup tu...

    ReplyDelete
  4. wah..seronok juga ye..hihi

    Salam perkenalan sis. Done follow ;-)

    ReplyDelete
  5. Assalam zai,
    wawawawawawaaaaaaaaaaa...
    dinner uols ujung tahun
    dinner iols awai tahun he3

    ReplyDelete
  6. amboi seronok tgk
    gojes2 semua sporting bergaya dan bersolek

    ReplyDelete
  7. memang curlass awak punya company dinner.. saya tak pernah attend..hahaha

    ReplyDelete
  8. wow....kite dah lama tak p dinner2 ni...hihi...besttttt kan

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan...

    wah meriah betul ek...lucky draw dh jd unlucky dh..huhu...

    folower #568...

    ReplyDelete
  10. mesti penat ya rabbi tu jadi commitee huuuuu. patut la sampai ada dua pasang baju dinner ehehehehehe

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers