Melawat baby Ellisya merangkap open house

12:32 PM

Assalamualaikum
 
Semalam ada jamuan raya kat tempat keja tapi tak join pon.Kita dah janji nak pi melawat baby Ellisya.So time lunch kami pon calo la.Eh...time lunch ke?Kuar jam 11.30 pagi kira camna tu?
 
Ingat tak hari tu ada kawan saya yang senang bersalin.Dia bersalin 7/7/14 pastu sorang lagi kawan plak ikut bersalin awai 10/7/14.Ha...nak pi melawat baby Ellisya yang 10/7 tu la sebab tak sempat melawat lagi.Baby 7/7 tu kita dah tengok kat spital dah...hihihi...Amboi... depa mengandung sesama bersalin pon nak sesama.Patutnya yang 10/7 tu bersalin hujung bulan 7 time dekat-dekat nak raya.Yang 7/7 plak bulan 8 lepas 2 minggu raya kalau tak silap tapi dua-dua nak bersalin awai.Baby nak sambut raya sama-sama pakai baju raya ek?
 
Ok...sebelum bertolak moh selpiaq barang sekeping gambaq....hihihi...
 
 
Nindiaaaaaaaaa....baby Ellisya.Ni pic sebelum kami balik.Akhirnya Ellisya tido jugak.Dari kami sampai dia takmo tido lansung.Maybe baru dengar suara-suara kuat auntie-auntie yang dok sembang pasai dia dari dalam perut kot...hihihi...
 
Dah berat 4.2 kg dah dia
 
Masa kami sampai tu tengok-tengok penuh dah meja kecik dengan makanan.Ala....kami datang nak melawat baby Ellisya bukan nak makan tapi benda dah ada kita bedal je la semuanya....mihahahahaha....
 
 
Ada laksa, nasi himpit, karipap dan agar-agar.Yang tu pon dah kenyang gegila.
 
Nindiaaaa laksa Penang.Bila makan panas-panas minum plak ayaq sirap kena plak angin kuat dari laut tepi rumah mama Ellisya terasa macam makan laksa kat Batu Feringgi...hihihi...
 
Laksa Penang kena la ada daun pudina, daun salad dan nenas.Tu baru namanya laksa Penang ^^,
 
Yang ni pon sedap.Kuah kacang kalau sedap nasi himpit yang takda rasa tu pon jadi sedapkan?
 
 
Makan sembang makan dan sembang sampai beround-round.Tak sedar tengok-tengok dah pukul 2 petang.Baru la kalut nak balik...hahahaha.Gambo kami makan takyah la bubuh.Mak-mak budak yang tak behave lansung bila laki takda.Macam-macam aksi.
 
Kami bawa baju untuk baby Ellisya tapi lupa plak nak snap pic dan pavlovalovalova ni untuk mama Ellisya dan keluarga.
 
Untuk mama Ellisya...pantang elok-elok na.Jangan makan laksa tau.Tengok kami makan takpa...hik..hik..hik...
Untuk Ellisya...mama Aqil doakan Ellisya sentiasa sihat...jangan nakal-nakal dan jadi anak yang solehah untuk mama nanti tau.Moga berjaya dunia dan akhirat...Amin.
 
Sampai opis dekat jam 2.30 petang masuk wat muka bodo je kengkunun baru naik dari lab wat keja...mihahaha...

You Might Also Like

10 apa kata anda?

  1. dua dua sekali ye.. open house sambil jenguk baby.. hihi

    ReplyDelete
  2. alahaiii... comel nyer dierr... :D loyott nyer pipi diaa... eeee gerammm...

    ReplyDelete
  3. Niza...tu la.mama Ellisya buat mkn2 plak.anggap je la open house...hihihi

    ReplyDelete
  4. acik idah...kami dok gomoi pipi dia tu la.gewammmm

    ReplyDelete
  5. Ya Allah buruknya badannnnnnnnn. geram betoi tengok. ohh laksa penang kena buh nenas ye kak zai?

    ReplyDelete
  6. Kira...laksa Penang mmg kena boh nenas

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers