Bangun lambat

11:01 AM

Assalamualaikum
 
Adusss....hari ni lambat bangun tido.Terjaga jam 6.40 pagi.Kelam-kabut nak mandi bagai.Nak siapkan susu anak...salin pampes anak.Tak sempat nak buat bubur nasi anak.
 
 
Dah set jam 5.30 pagi tapi tengok jam loceng dah tekan tutup.Alarm dari enpon pon sama.Errr...bila masa bangun tutup alarm pon tak tau....wuuuuuuuuuu.....Selalunya Aqil akan bangun jam 5 lebih camtu nak susu.Hari ni Aqil pon sama lena ralit.Tadi saya bangun pon dia dok tidoq lena lagi.Sejuk ujan sama kot wat dia lena ralit.
 
Tadi merasa la jemmed yang panjang area Queensbay nak ke Batu Maung.Dah la keta manual.Dengan sejuk ekon.Nak krem kaki ni.
 
Ni la sebabnya tak suka kuar lambat.Kuar rumah 7.10 pagi merasa la jemmed.Selalu 6.55 pagi dah kat tol jambatan so perjalanan lancar ja.8.30 baru sampai tempat keja.Dah merah dah scan in...wuuuuuuuu...Naseb la takda cuti dah.Kalau tak jangan harap nak mai keja...hikhikhik...

You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. Salam kenal Zai...

    Bila dah terlambat.. begitulah kaedahnya kan Zai.. terpaksa menempuh jem yg membuat hilang kesabaran tu..
    Akak pulak bila set alarm kat henpon.. buat tiga jenis waktu.. pukul 5 sekali.. pastu pukul 5.30am sekali.. pastu pukul 6am sekali.. jadi bila dah terbangun tiga kali tu.. susah sikit nak tido balik..

    Akak follow zai.. #540.. jemputlah ke blog kecik akak ye :)

    ReplyDelete
  2. Wslm kak Nur Hayati...

    tu la...psai.jenuh menempuh jem
    sy dh set 2 jam pon leh kantoi...adusss...jenuh la kalau tiap hari camni

    ReplyDelete
  3. Teringat zaman anak2 akak kecik dulu..macam tu la kalang kabutnya, nak kejarkan punch kad punya pasalkan..huhu

    ReplyDelete
  4. tiap kali bangun lambat majoriti akn pk satu bnda je kan...CUTI hahahhaha sama la kita pn ~

    ReplyDelete
  5. tu la kak diyana...adussss...jenuh klau tiap minggu ada merah2

    ReplyDelete
  6. cik anggur....uhuk3...klau ada cuti byk mmg dh cuti.ni siap advance 3 hr dah...sobbbbs

    ReplyDelete
  7. kira pun kadang jd mcm tu kak zai. bila masa tutup alarm pun tatau @.@ ada la jugak Aqil lena lagi kak zai dah jaga. klu kira terjaga lambat mesti uwais jaga sama. bila kita kalut tak manja2kan dia dulu mula la dia bebai buat perangai. nak bergantung kat kaki =.=

    ReplyDelete
  8. Kira...slalunya Aqil jaga sm2 dgn kak.smlm ja dia lena lg.tp bl dia bgn dia dok dlm kelambu zip tu.so xleh p mn2.tp merasa la ms nk kuar rumah.dia menangis2 nk ikut.naseb la abah tolong pujuk

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers