Anugerah | Photobook pertama Aqil

9:13 AM

Assalamualaikum
 
Sejak awal tahun 2014 keja saya dan partner takda la banyak macam tahun sebelumnya.Product dah release so rest sat sementara nak create new product.So bila takda apa nak buat dok godek-godek GROUPON.Masa tu hujung bulan 4 kalau tak salah.
 
Masa dok tengok-tengok tu terpandang promotion Photo: 40-Page Personalised Photobook from Photobook Malaysia.
Masa tu tengok harga photobook tu cuma RM9 tapi hat yang blank dan softbook je la.Pastu size dia cuma 6" X 6" ja.Kalau hat kulit keras dan ada template siap dah mahai sikit.Yang saya beli ni kena buat sendiri semuanya.So dah ada banyak masa terluang terbeli la photobook ni.Beli pon sebab nak try ja.Bukannya betul-betul nak buat.
 
Memula tu punya la excited dok buat.Pastu lama-lama jadi slow la plak...hahahaha...
Yolah...40 page kau.Jenuh nak susun gambaq.Sampaikan blur la.Biasa la...photobook bagi date last sampai Oktober so lagi la jadi malas-malas nak buat.Masa masih panjang.
 
Pastu awal posa hari tu partner saya tunjuk photobook dia satu family dah siap.Terus bersemangat siapkan haritu jugak dan hantar softcopy ke photobook untuk print.Kos shipping cuma RM8 dan total satu buku ni cuma RM17.Murahkan?
Tapi nampak tak macam photobook orang profesional yang buat la.Kalau depa buat mau lagi mahai.
 
Ni la hasilnya photobook pertama Aqil versi 1.0 dari day 1 ~ 6 bulan.
muka depan
 



 
 
 
 
Alhamdulillah...hasilnya amat memuaskan hati saya....kah...kah..kah...puji.Dah buat sendiri kena puji sendiri la.Sapa lagi yang nak puji kan?
Sekarang dok godek-godek lagi Groupon dan Photobook kot-kot ada lagi promotion yang murah.Nak buat versi 2.0 plak.Semangat kau...hahahaha...tapi lani masih mahai lagi dalam RM50+++ camtu so tunggu lagi.
 
Anak first camni la.Excited terlebih.Nanti anak second third tak tau la ada masa lagi nak buat camni ka dak...hihihi.Moga-moga rajin jugak la nanti dan tak hangat-hangat taik ayam ja ^^,

You Might Also Like

16 apa kata anda?

  1. Assalamualaikum kak zai, my sis pun buat ni. banyak gila kot.. sheila baru siap draft gmbr Adam. hihi tak sabar nak tunggu photobook pertama Adam hiehiee~~~

    ReplyDelete
  2. wslm shiela...kak pon dok simpan dalam satu folder gambar Aqil untuk versi 2....syokkan buat ni

    ReplyDelete
  3. ala comelnye photobook..
    nk buat jgkkk!

    ReplyDelete
  4. Waaa...cantiknya..nak buat jugak untuk wanie boleh?hehe

    ReplyDelete
  5. alooo bambamnya aqil.. hihi.. semoga membesar menjadi anak yang soleh. ^__^

    ReplyDelete
  6. cantiknyerr... macam2 skarang nie kan...

    ReplyDelete
  7. tu la acik...lani mcm2 dok ada

    ReplyDelete
  8. ololoh comelnya aqil. Photobook ni best kan? Saya pun dah ketagih dgn photobook. Siap ajak kawan2 dan adik beradik buat jgk. keke.

    ReplyDelete
  9. btl tu lydsunshine...xyah dok cuci gmbr byk2.boh dlm 1 page byk2 gmbr smua leh tgk

    ReplyDelete
  10. aida baru ada 2 photobook. tu pun anak dah 3 orang baru kenal photobook ni hi hi hi...

    ReplyDelete
  11. Aida...sy pon br satu ni ja.tu pon br kenai bln 4 lps.klau x godek2 tenet rsnya x kenai gak ni

    ReplyDelete
  12. kak zai nt klu ada promotion lagi bagitau ek. nak buat jugak lah hihihihi

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers