Entri Ramadan 11

9:40 PM

Assalamualaikum....

Tajuk bukan main lagi macam nak cerita bab menu or resepi berbuka puasa 11 Ramadan.
Cepat je kan puasa kali ni.Dah malam ke 11 dah.

Hari ke 2 puasa kan saya kena jumpa pakar.Pahtu pakar soh plak wat BSP esoknya 12 Julai.
Result gula dalam darah tak cantik untuk pagi hari tu so malam tu doktor tambah dos malam jadi 8 unit.
15 Julai kena buat BSP lagi dan macam biasa result untuk pagi memang tak cantik dan dos di tambah lagi jadi 10 unit plak.Lagi sekali buat BSP 18 Julai tu.Result pon still tak ok cuma tak lebih dari 5.5.
Last-last doktor cakap result dah ok la camni.Tak tinggi sangat so saya kena maintain camni sampai bersalin.
Alhamdulillah....takyah dok pi ulang kerap-kerap dah.Penat aih dok ulang-alik.Kalau tempat keja dekat takpa la jugak.Ni dah la jauh pahtu kawasan tu lani asik jemmed ja manjang.Next check-up 12 Ogos dekat klinik dan 15 Ogos dekat spital.Doktor dah siap pesan nanti masa raya jangan hemtam makan je....nanti gula tinggi.Baeeeeklahhhhhhhhhh T_______T

Rabu lepas dapat jambu batu dan jambu air pahtu esok tu ada plak orang bagi buah dokong kat tempat keja tapi hari tu saya cuti so esok tu baru la saya tau ada orang bagi.Orang tu cakap In Sha Allah lepas raya ni kalau buah jentik menjadi dia nak bawa kat saya buah jentik plak.Ya Allah....buat susah-susah je ^^,
Murah rezeki betoi sejak dua menjak ni.Rezeki anak.Terima kasih pada yang memberi.

Dan hari ni walaupon saya bercuti tapi buat permintaan kat suami nak makan mekdi ^^,
Kan dah lama asik berpantang.Nak la jugak makan mekdi kepci sekali sekala bila doktor kata result gula saya dah ok cikit.Kadang-kadang je la....bukan selalu.
Selalunya balik-balik suami dah beli makan siap-siap.Saya tak sempat nak masak pon.Yang sempat masak nasi je T____T
Lepas kilang pindah pi building baru dan lepas runtuhan susur jambatan ke dua tu hari-hari sampai umah dalam 6.00 pm camtu dan bila bulan puasa plak kekadang dah dekat-dekat buka puasa baru sampai.Jemmed memanjang.
Hari-hari berbuka kekadang makan laksa kekadang mee kuah kekadang nasi bungkus ja.Oh...saya kan takleh makan banyak-banyak so satu jenis masa berbuka pon dah cukup.Dah terbiasa.Tu sebab berat badan naik macam malu-malu ja walaupon mengandung.Tak plak rasa lapar sangat-sangat sampai takleh tahan.Baby pon rasanya dah terbiasa kot.
Dan hari ni suami beli big mac.Mengah gila makan banyak.
Makan kat umah je la.Mekdi kan dekat umah.5 minit ja so bungkus je la.


Panjang plak entri 11 Ramadan ni....hahahaha....

You Might Also Like

2 apa kata anda?

  1. buah jentik2 tue buah apa kak zai. baru pestime dengar huuu

    ReplyDelete
  2. errr...buah jentik la kiera...sblm mkn kita kena jentik kulit dia dl

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers