Cerita dengan ipar duai

9:15 PM

Kerap jugak sekarang ni balik umah mertua or umah kak ipar.
Semalam kebetulan ada kenduri sedara kat umah kak ipar di Juru so ipar duai pon ramai yang nyinggah.
Sembang-sembang kosong sambil rehat lepas makan.
Saya tak makan kenduri pon.Suami terlupa.Macam biasa suami bawa pi car wash dia dulu tapi bosan dok tunggu melangut kat situ so saya start keta terus ke umah kak ipar.
Pakai ala kadar ja.Malas nak mekap-mekap.Bukan nak pi detin pon kan?

Sebelum tu kami pi makan kat tempat yang sama hari Sabtu lepas.
Kali ni ambik set bawai dan udang plak.

Dok umah ipar pakat dok bercerita bab ngandung bersalin masuk wad bagai.
Dok tukar-tukar cerita dan pendapat.
Untung gak ada ramai kak ipar ni kan?
Tetiba boleh plak kak ipar sulung cakap..''Kalau Maksu dapat anak kembaq bagi la kat Kak Dah satu.''

''Ha...bagi satu????''....terus automatik keluaq soalan tu bukan jawapan.
''Eh...bila masa Maksu kata ngandung kembaq?''

Adoila...camna leh muncul bab-bab kembaq plak.Memang la family belah saya banyak yang kembaq tapi susah sikit kot nak dapat.

Dalam dok sembang-sembang kak ipaq no. 5 kata...''Seronok tengok Maksu.Ngandung takdak alah teruk-teruk pon.Sihat ja tngok dok pi keja.Kulit muka pon berseri ja.Maksu pakai apa?''

"Memang la tak alah teruk tapi dia mai sakit kot lain plak.Lagi teruk nak cucuk 3 kali sehari.Bab muka ni taktau la....rasanya pakai pencuci hat murah ja.Tak sampai sepuluh hengget pon.''

Dulu masa saya dapat 3 orang kak ipar dari abang-abang kandung saya...perasaan tu lain macam.Jelessss sebab saya memang rapat dengan abang-abang saya.Bila depa kawen rasa macam di rampas...hahaha...
Tak suka pon ada.
Tu dulu la.Zaman muda remaja.Tak matang bab berpikir.Ikut emosi ja.
La ni bila dah kawen....eh...rasa lain plak bila ada kak ipar ni kan?
Syok la pulak nak-nak ada kak yang rajin dok bercerita.Syok..syok...


You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. kira yang takde kakak ipar lagi hihihihi

    ReplyDelete
  2. untung ada ipar yg mesra2 ni.. :)

    ReplyDelete
  3. kiera...k.zai lani dh ada k.ipar & abg ipar...tinggai adik ipar ja xdak lg

    ReplyDelete
  4. izfanora....dl sblm kwen mmg x rapat sgt dgn k.ipar...xtau nk smbang bab apa...lani dh kwen dh ada topik dh...naseb la smua sporting2

    ReplyDelete
  5. sama la kita masa dapat kak ipar 1st..rasa jeles bila dia panggil abang kita dengan panggilan abang..huhu

    ReplyDelete
  6. kan k.shida kan?jeles tau...rs mcm dirampas...huhuhu...

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers