Politik di mana-mana

9:24 PM

Sekarang orang dok sibuk dok kempen politik.
Canang yang ni bagus yang tu tak bagus.
Time ni la cerita dalam-dalam kain semua keluar.

Sama la juga di tempat keja....pasti ada politik.
Ni kes pasai yang cheq dapat sambung belajar tahun lepas tajaan company tu.
Abes belajar bulan doblas tahun lepas dan result pon dah ada bulan satu camtu tapi company tak bagi result tu kat kami.

Seramai 22 orang telah di taja.Masing-masing gembira sebab lepas abes belajar gaji dan level akan di UP.
Sapa tak hepi.
Masa 1st meeting dengan management depa habaq kata semua lulus.
Semua gembira.Syukur sangat-sangat.
Pastu semua diberi tugasan untuk wat presentation depan MD dan MT department masing-masing.
Ok..memasing dah excited dan dah siap pon dengan presentation.
Tup-tup baru-baru ni management panggil meeting lagi dan bagitau kata ramai yang fail.
Perrrrghhhh....sakit ati ja memasing.
5 orang ja yang lulus....huhuhu...
Itam-itam tu semua yang fail...
Alhamdulillah...cheq salah sorang dari 5 orang tu.
Tapikan...tapikan....kot ya pon takmo naikkan gaji dan upgrade kami semua jangan la wat naya camtu.
Dulu janji lain...sekarang janji lain.
Pastu depa-depa hat fail nak kena reseat balik paper yang fail.
Kalau nak penaik sikit-sikit anta la dua tiga orang ja pi belajaq....takyah la antaq ramai-ramai.
Walaupon cheq pass tapi sedey gak la bila kawan-kawan kita fail.
Memang tak aci....nampak sangat politik.

You Might Also Like

2 apa kata anda?

  1. result tue kita takleh check sendiri kat uni ke kak zai?

    ReplyDelete
  2. boleh...result tu btoi dh...depa upkn markah lulus...sapa yg bwh pd tu fail la

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers