Anak

9:07 PM

Assalamualaikum

Hari ni keja agak banyak tapi menyempat gak pi makan MEKDI kat luaq sesambil menyoping.
Beli barang rumah yang kecik-kecik sedikit-sedikit.
Takdak la rasa sangat bila beli sekaligus.

Hari ni malam ke-2 tidoq kat umah sewa di Tenggiri Seberang Jaya.
Barang besar-besar takdak lagi...just ada meja makan dan segala perkakas elektrik yang kecik-kecik hadiah kawen.
Tak sempat nak pi soping berdua.Time keja kami tak sama.

Alhamdulillah dapat suami yang paham.Dia la yang sapu sampah...basuh baju...kemas umah.
Cheq???
Kuaq awai pagi...tak sempat nak kemas....hehehehe....

Oh...masa makan MEKDI lunch tadi kawan-kawan prihatin sungguh.

''Eh...timun jeruk tu jangan makan plak....cuka tu....''

''Awak mana leh minum coke...''

Terharu ngat aih...rasanya cheq belum ada apa-apa.
Memang la masa mula-mula kawen tu dok melawak dengan kengkawan kata nak buat macam Pasha tapi benda tu mustahil sebab cheq ABC masa lepas nikah.
Cheq tak excited cuma serah ja pada yang KUASA.
Kalau di izinkan dan tu rezeki kami...kami terima.
Kalau tak...kita usaha cara lain plak tapi suami memang nak anak cepat.
Bila tanya awat nak anak cepat-cepat.....jawapan dia....

''Biaq pi la cepat pon...kalau lekat pon takpa...bukan tak kawen...dah sah dah pon.''

Pastu kena la berletiaq itu ini bab budak-budak zaman la yang buang anak sana-sini.
Ewahhh ewahhhh ewahhhh....cheq plak yang kena.

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. adalah lebih baik elakkan dari makanan yg tajam sbb kadang kita tatau yg kita preggy klu salah mkn gugur haa kan sedih tue.. lagi satu kak zai jgn mkn ais batu ketul tue tau ada yg kata kena elakkan.. sbb kira nie suka mkn ais ketul tue hihihi

    ReplyDelete
  2. kiera...cewahhhh...mcm bpengalaman je...thanks :)

    ReplyDelete
  3. Cik Zai... InsyaAllah... Ade rezeki... cepat atau lambat...

    ReplyDelete
  4. El-Zaffril...amin...moga2 ada rezeki

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers