CPR...kantoi dengan bos

3:53 PM

Assalamualaikum

Uik...tajuk CPR kantoi dengan bos macam cheq buat apa-apa ja kan?
Hehehe...sebenaqnya takdak benda pon just last week cheq belajaq basic CPR.
Kebetulan masa EHS day ada 1st AID & CPR training oleh Jabatan Pertahanan Awam so cheq dan kembaq pon gedik-gedik la menyelit sama.
Tak ramai pon yang berminat benda-benda macam ni.
Tak sampai 20 orang pon tapi respect kat HR Director sebab dia join sekali.
Walaupon CPR ni kita anggap benda remeh tapi mungkin suatu hari nanti berguna kalau-kalau ada kecemasan.
So cheq dah tau langkah-langkah apa yang perlu dan apa yang tak boleh buat masa nak buat CPR untuk orang dewasa...kanak-kanak dan juga bayi.
Kami jugak di ajar teknik nak selamatkan mangsa kalau kena renjatan elektrik dan juga mangsa tercekik makanan or benda asing pada saluran pernafasan.

Masa dok training ni tetiba bigbos mai cuit cheq dan kembaq kat belakang.
Terkejut bewak kami...hehehehe...
Kantoi tak buat qheja tapi pi training CPR.
Fuhhh...nasib bila jumpa dia kat opis dia tak marah.

You Might Also Like

2 apa kata anda?

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers