Travel | Melaka Bandaraya Bersejarah 3

1:27 PM

Travel | Melaka Bandaraya Bersejarah 3


Siri penjelajahan bersambung lagi selepas ke A'Farmosa dan Menara taming Sari.

Lepas tak dapat masuk Muzium Istana Kesultanan Melayu Melaka so kami ke Dataran Pahlawan. Sempat snap pic di sini. Saya berdiri betul-betul atas perkataan Penang. Anak jati Penang maaa...


Pastu berfotogedik la kat Dataran Pahlawan tu....hahahaha....




Lepas letih posing kami nak naik cruise plak.


Tiket dah di beli tapi tengok orang punya la ramai beratur nak naik cruise. Bayaran seorang RM10 sahaja.


Mula-mula dok lepak kat tepi dulu nak tunggu malam tapi tengok orang semakin ramai dan ramai. Beratus-ratus orang sampaikan kaunter tiket kena tutup awal. Lepas tu kami bergilir-gilir beratur.

Akhirnya dapat naik bila keadaan betul-betul gelap. Time tu jam 8 malam tak salah. Terima kaseh sekali lagi pada mereka berdua yg bersusah payah untuk saya.


Turun dari cruise dah nak jam 9 mlm. Ingat nak ke Jonker Street tapi saya yang decide takmau pi. Penat sangat seharian dari Danau Kota ke Port Dickson pastu ke Melaka.

Next entri bercuti ke mana plak ye?




You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. entry ni buat zana teringat kenangan 5thn study kat melaka..

    zana suka melaka.. makanan sedap, orgnya peramah, banyak tempat cantik..

    ReplyDelete
  2. aduaii cruise tu jek weols tak pernah naik lagik...ritu pegi melaka tapi xdan nak terjah situ coz malam tu zaquan demam panas so weols bermalam @ hospital melaka uwaaa!!

    ReplyDelete
  3. adieyza>>>sy br 1st time smpai melaka...hehehe...melaka mmg best =)

    ReplyDelete
  4. k.heze....cheq pon hampir2 demam sbb panas sgt2...

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers