Biru dan Pink Pilihan Di Hari Raya

4:45 PM

Assalamualaikum. Lagi seminggu nak berhari raya. Persiapan raya untuk diri sendiri belum beli lagi. Tiba-tiba abah Aqil cakap nak pakai baju warna biru biar sedondon pula. Kita baru ja ingat nak pakai merah jambu...baru la rasa sweet.

Apa tema raya korang? Zai rasa nak pakai yang simple saja. Biasalah bila meningkat umur ni taknak yang terlampau serabut. Biar simple janji sedap mata memandang. Rasanya nak pakai baju kurung moden. Iyelah...bila badan besar pakai pula baju kembang-kembang akan nampak lagi besar. Jadi nak nampak efek kurus dan cantik, baju kurung moden adalah pilihan yang sesuai. Jom tengok-tengok mana yang berkenan di hati di Lazada.my.

Eh...jangan tak tahu sekarang Lazada.my sedang mengadakan MARHABAN YA RAMADHAN dan RIANG RIA RAYA SALES bermula 29 Mei sehingga 30 Jun 2017 diskaun sehingga 90%. Ha...SALES KAW...KAW...punya. Apa tunggu lagi jom ikut Zai terjah.


Jadi bila dah tukar tema warna, Zai tetap juga nak pink. Zai rasa nak beli Gulatis Baju Kurung SHANAZ Blue & Light Pink ni. Lagipon baju ni ada size sehingga 2XL. Jadi dah tentu-tentu orang badan besar macam Zai tak perlu nak fikir baju takde size. Baju Kurung SHANAZ ni juga nampak moden dan elegen bila di pakai. Wah...rasa glemer nanti di hari raya.





Untuk wanita berhijab macam Zai ni mestilah nak sedondonkan warna tudung dan juga baju. Jadi Zai memilih Jelltasara X Lazada Pure Silk Long Shawl(pink Taffy) untuk samakan warna pink di baju tadi. Selain panjang menutup aurat ianya nampak sweet sangat. Shawl ini diperbuat 100% dari sutera. Phewwww...pakai sutera di pagi raya kau.

 

 
Ha korang apa tunggu lagi. Jom terjah Lazada.my sempena Riang Ria Raya ini.

 
http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya-fashion/


Eh korang yang bergelar blogger, jom la join contest ni. Boleh menang baucer tau. Tiga pemenang akan di pilih setiap minggu.

You Might Also Like

5 apa kata anda?

  1. Raya ni saya belum sedia apa apa lagi. Minggu depan kot. Single ni senang.

    ReplyDelete
  2. Zai, gambar profile menarik

    ReplyDelete
  3. Selamat berpuas dan selamat menyambut hari raya..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers