Makan-makan | Jamuan Raya dan Lunch Treat by Director

4:32 PM

Makan-makan | Jamuan Raya dan Lunch Treat by Director

 
 
Weeehooooo...entri makan-makan lagi kali ni.
 
Khamis lepas Muslim staff HR + AE + engineer kat company ni buat jamuan raya.Tak ramai pon staff opis.Lebih kurang 40 orang camtu ja yang join.
 
Dah jamuan raya haruslah ada ketupat rendang segala.Ni habuan yang saya makan hari tu.Psssttt...kita turun lambat.Tak sempat nak snap hidangan satu-satu.Yang ni pon boleh la.
 
 
Lepas makan tu tah kenapa badan jadi sebu....ahhhhh....punggah...
Terlampau kenyang sangat ke padahal ambik makanan serba sikit ja.Tu pon belum masuk nasi goreng + ayam goreng.Dah kenyang dah time tu terus tak jadi ambik.
Balik tu dok rasa tak sedap badan tapi esoknya kena gagahkan diri jugak pi keja.Director department nak belanja time lunch.Rugi wooooo...
 
Jumaat...lunch treat kat Mizi Bistro Krystal Point.Kita tumpang sorang engineer ni pi sana.Tunggu plak lagi sorang engineer.Ada meeting dengan director yang nak belanja tu.Patutnya lunch treat tu pukul 11.30 pagi tapi kami sampai pukul 12.30 tengahari.Sampai-sampai ja terus hidangan kita sampai...bahahaha...membara hat mana sampai awai tapi set depa tak dapat-dapat lagi.


set meal : Mushroom soup + Chicken Piccatta + Honey Green Tea(cold) RM29.70
 
Antara yang kawan-kawan order.
 



 
Aiskrim ni free untuk set meal dalam ertikata lain EAT ALL YOU CAN...mihahaha...selagi termampu kau makan la aiskrim tu.

 
Sebenarnya lunch ni untuk besday celebration.Ikutkan plan tiap 2 bulan sekali tapi dah terlajak dari bulan Mac sampai ke Julai tak buat-buat so director kita yang baik hati belanja mewah sikit la hari tu.


2 kek untuk 11 orang
Saya suka kek peach ni lagi.Sedap baq hang...hihihi...
 
 
Dapat juga baucer Sunshine sorang RM10 tapi ada yang taknak so saya dapat RM20 la...Alhamdulillah...

 
Eh...nanti orang kata macam tu mewah ka?
 
Bukan director belanja kami 11 orang ja untuk celebrate besday tapi satu department.


saya kat side hujung-hujung ni


dan depa nun ramai lagi di depan

Balik dari lunch treat tu terus rasa badan nak demam semua ada dan malam tu demam + 7 kali cirit-birit.
Paksa Aqil tidoq awai  pukul 9 malam sebab mama dia dah tak larat nak angkat kepala dah.
 
Makan campur macam-macam mau tak jadi lagutu....hihihi...

You Might Also Like

18 apa kata anda?

  1. ya Allah kenapa petang2 ku di sini melihat keenakan jamuan raya uols ni haha
    sedap giler kut kek tu..bila zai nak banjer el pulak haha

    ReplyDelete
  2. terliur weiiii kek tu..ujan2 ni lapor jer perut akak ni..hihihi

    ReplyDelete
  3. uwaaaaa. byk gmbr mkanan..
    lapo lapo!

    ReplyDelete
  4. Sedapnya kek tu kak zai. Rezeki murah betul keja dekat situkan alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  5. Sedapnya kek tu kak zai. Rezeki murah betul keja dekat situkan alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  6. tu dia sakan nya makan
    sedap sedap pulak tu
    voucher sunshine.lamaa x shopping di sunshine. hihi

    ReplyDelete
  7. Sebenarnya tadi blogwalking dari Blog kak sha. Tengok makanan sampai berpinar mata. Masuk sini makanan lagiiii. Laparnya

    ReplyDelete
  8. Lain kali sorok gambar kek. Tak tahan tengok kek kak zaiii

    ReplyDelete
  9. indah nyer...
    makan makan dan makan :)
    alhamdulillah...

    ReplyDelete
  10. serious kek tu menggoda.. lawa plak tu brtingkat2 brlapis2.. huhuhu..
    huntong kak bos banje.. paw habis2an..

    ReplyDelete
  11. usshh..mau tak makan seminggu ni..byk giler makanan...sedap pulak tu..western sgt.

    ReplyDelete
  12. Assalam zai,
    ish3
    nak kena try la mizi bistro ni :)

    ReplyDelete
  13. yang kak zai punya tu nampak menyelerakan sangatttttt

    ReplyDelete
  14. sedapppnyaaaa menu smua haaa... terliurr kitaa dibuatnyaaa.. aihhh

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers