Makan-makan | Dept. Raya 2015

9:34 AM

Makan-makan | Dept. Raya 2015

 
 Assalamualaikum
 

Makan-makan | Dept. Raya 2015.Entri makan-makan lagi...bahahaha...jangan serik nak tengok na.

 
Jumaat lepas dept. saya keja buat jamuan raya.Mulanya kami...saya dan kak Rose malas nak buat makan-makan dah.Mood tak berapa nak mai macam tahun lepas.
Tup-tup geng-geng Cina tu bagi cadangan soh buat tapi kali ni nak nasik.Bab duit depa tanggung.Kami cuma sedia ja.
 
Iskhhhh...dah la tak penah deal dengan katering mana-mana pastu soh buat event kecil-kecilan ni.Lahaiiii...jenuh dok banding-banding harga.Nak masak macam tahun lepas?
Pakat-pakat malas dan kebetulan kak Rose pon tengah demam terus takda hati nak masak.
 
Akhirnya setelah deal camtu camni terus la membooking catering umtuk 40 orang makan.
 
Buat time lunch so ni jela menu dia.
 
kuih raya

Nasi tomato, kerabu timun, ayam masak merah dan oren

ketupat dan rendang
Makanan semua sedap.Nasi guna beras basmathi tu.Ingat guna beras biasa ja.Gambar tetamu masa hari kejadian takdo....hahaha...sibuk sangat dok serve orang makan sampai lupa nak snap.
 

Aummmm....

Dah siap kemas-kemas meja semua baru teringat tadi tak snap gambar.Lagi satu majlis buat kat kantin.Kena plak time lunch banyak mata-mata dok memerhati so jadi malu kat situ...hikhikhik...
So gambaq ni je la sempat snap dengan kawan-kawan yang di jemput sekali ke majlis hari jumaat tu.
 
 
Kalau ada nak guna khidmat katering sekitar Ayer Itam, Georgetown dan Bayan Lepas untuk majlis kecil-kecilan boleh la hubungi kak Ema 019-4408515.

You Might Also Like

20 apa kata anda?

  1. Assalamualaikum...
    nieyl singgah pagi kat sini =)
    sedap² nyerrrr.......

    ReplyDelete
  2. menu diaaa meleleh aihhhh.....hrga mahai dk?

    ReplyDelete
  3. allhamdulillah... yum yum sedap sis... dah telan air liur ni.... sy xde la sempat beraya cam ni sis....

    ReplyDelete
  4. Sedapnya menu...
    Kuih raya pun sedap dilihat :)

    Jemput Baca: Apa Ada Di Muzium Padi?

    ReplyDelete
  5. ketupat dengan rendang tu feveret CP

    ReplyDelete
  6. wahhhh bestnye dpt mkn ramai2
    nape x jemput iols..dekat kut haha

    ReplyDelete
  7. aduiii ketupat palas + rendang... poreber peberet... baru je lunch , lapor balik la pulopp dohh

    ReplyDelete
  8. popia mini pun peberet . dari kechik sampai dewasa peberet.. haha

    ReplyDelete
  9. bestnya
    suka popia simpul tu..
    nasi pon dapp
    puas hati kan bila dpt deal dgm katering yg bagus mcm ni

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah buat makan2 mcm ni sedap tekak kalau kita puas hati..

    ReplyDelete
  11. Sedaaaapnya, Zumal ada gak jamuan semalam sampai tak termakan...

    ReplyDelete
  12. Sedapnya dia guna beras basmathi.. pergh!!kecur air liur nie..

    ReplyDelete
  13. sedapnya makanan tu.. hehe

    rayakan sebulan

    ReplyDelete
  14. kecil-kecilan pun sedap jugak tuh..

    ReplyDelete
  15. Assalam zai,
    he3 uols pose ala2 KU PUTEH yang WIN tu :P
    laaarriiiiikkkkkkkkkkk he3

    ReplyDelete
  16. alamak, my feveret ketupat palas !!!
    sini payah nak carik :(

    ReplyDelete
  17. opismate kak zai ramai yang murah hati kan belanja itu ini. haishhhh dengki hahahaha :p

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers