Makan-makan | BFF Potluck Raya 2015

1:28 PM

Makan-makan | BFF Potluck Raya 2015

 
Assalamualaikum
 
Sabtu lepas join potluck raya bff since 1997.BFF zaman sekolah menengah gitu.Masih keep in touch lagi kat wasap group.Walaupon duduk berdekatan tapi biasa la...memasing dah bekerja...berkeluarga susah sikit la nak berjumpa.
 
Pastu dok wasap-wasap last minit dalam hari Rabu camtu akhirnya menjadi gak plan nak potluck raya.Nama pon potluck pakat bawak sorang satu jenis makanan.
 
Saya?
 
Hahahaha....bawa 2 perut untuk di isi.Perut saya dan perut Aqil je la...kah...kah...kah...
Tak sempat nak masak apa.Sabtu pagi tu ada join satu event ni kat Penang.Balik sampai rumah pon dah dekat pukul 3 petang.Janji dengan kawan soh dia pick-up pukul 5 petang.Mana sempat buat apa pon...hihihi...alasan padahal boleh ja buat puding ka agar-agar malam tu kan...kan...kan?
Sebenarnya hampir-hampir takmau join sebab keletihan balik dari event.
 
Menu potluck yang penuh semeja.
 
 
Laksa dari Cik Ita kita.Win ah siap boleh buat laksa bagai.Sedap ah.

 
Lontong ni pon sedap dari tuan rumah Wanee dan Firdaus.
Aqil makan 2 mangkuk kot.

 
Ayam bakar dan jagung pon dari tuan rumah.Salad ubi dari Mamaneh.

 
Kek coklat dari Mamaneh dan cheesekut dari Diba.

 
Ada satu lagi.Satay dari kak Eda tapi tak sempat snap.Siap ja para suami bakar letak atas meja terus habis...hihihi...
 
Naseb la dalam rumah Wanee ada bilik mainan.Memang tunggang langgang la bilik tu.Jenuh kemas.

 
Sesi pak-pak mengisi perut selepas penat bakar membakar.

 
 
Yang mak-mak plak buat sesi bergambar bersama 16 orang anak dari 6 ibu...bahahaha...
Dah macam nursery dah rumah Wanee hari tu.Pening mak-mak ni tengok anak.
 
 
Apa-apa pon memang enjoy la dapat wat potluck raya ni.Dah lama kot nak berkumpul gosip-gosip bertanya kabar camni tapi susah nak jumpa walaupon dekat.Ini pon ada lagi 3 orang BFF yang tak dapat join.Kalau ada lagi meriah.
 
Next plan katanya raya haji atau Disember nanti.Harap-harap dapat la gather-gather lagi camni.

You Might Also Like

13 apa kata anda?

  1. salam..kak murni datang melawat.. memang akan komen yang murni2 jer.. #bloggerutara

    ReplyDelete
  2. Singgah petang sdi sini =)
    seronoknyer....

    ReplyDelete
  3. best ohoii jumpa kwn2 baik~!!

    ReplyDelete
  4. bestnya brkumpul reramai mcm tu..meriah oiiii...teringin nk kumpul2 cmtu jugak

    ReplyDelete
  5. Banyaknya makanan. Geng blogger utara jom kita buat macam ni

    ReplyDelete
  6. Salam singgah sini dan follow sekali....


    Wahh....meriahnya....banyak makanan lagi....hihi

    ReplyDelete
  7. syoknyaa.. meriah dgn budak2.. tringin jgk lah one day buat mcm ni.. :)

    ReplyDelete
  8. Bestnya ramai2 buat makan2 camni ^-^

    ReplyDelete
  9. Seronok dapat berkumpul dengan kawan2 lama..

    ReplyDelete
  10. seronok sesekali buat macam nih.. teringat lagi ari tu buat mini reunion dengan member kelas.. kami buat potluck laa.. berkelah kat pantai merdeka..

    ReplyDelete
  11. Assalam zai,
    anatar semua gambor iols paling soookaaaaa hat KIDS PLAYROOM iyu
    Baguih betoi he3
    tahniah kepada pemilik rumah he3

    ReplyDelete
  12. meriahnyaaaaaaa haaaa. ktorg pun ada rumah sendiri nt ingat nk buat satu blik jadi mini library merangkap bilik menan. kalau ada kawan2 dtg bawak anak masukkan je dlm blik tu. mak pak boleh sembang2 kat ruang tamu hihihi

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers