Transformers Street Art di Esplanade Penang

9:48 AM

Transformers Street Art di Esplanade Penang

 
Assalamualaikum
 
 
Transformers Street Art di Esplanade Penang.Macam biasa hari abah cuti mama keja so siang Aqil dok dengan abah.Malamnya lepas mama balik keja baru la boleh nak meronda sana-sini.
 
 
Pikir punya pikir nak pi mana terus abah bawa kami pi Padang Kota.
 
 
Apa yang menarik kat Padang Kota sekarang ni?
 
Nindia...Transformers Street Art.

 
Start dari 19 Julai 2015 bersamaan bulan puasa ritu lagi tapi al-maklum la bulan puasa tak kuasa nak menjengah ke sana.Siang dah panas lit-lit dengan puasa.Malam dah kekenyangan so harap maklum la nak sampai situ.
Eh...nanti ada plak tanya kat situ tulis Esplanade Penang bukan Padang Kota.Mana plak Esplanade Penang tu?
Sama ja Esplanade Penang ke Padang Kota...Esplanade tu nama glamour yang dikormersialkan...ewah....
 
So sepanjang 2 bulan ni korang yang mai Penang boleh mai tengok transformers 2 ketoi ni dok berdiri tegak tang situ.


 
Kalau waktu siang boleh tengok transformer ni dengan jelas tapi kalau pi malam ada efek bunyi dan pencahayaan bagi nampak gempak.Aqil bukan terpegun tengok transformer yang besar 2 ketoi ni tapi dok teruja dengan efek lampu.
 
Kat tepi padang ada lukisan yang dilukis kat dinding kontena.Kaki selfie yang suka bergambar boleh la tangkap gambar dengan bermacam gaya.

 
Sebelum nak balik tu baru terperasan lambang transformers kat bangunan area Padang Kota.


 
See...menarikkan?
Sambil bawa anak beriadah sambil tengok transformers.
Kalau yang dari luar Penang masih boleh datang bawa anak-anak tengok Transformers Street Art ni cuti sekolah nanti sebab ia berlansung dari 19 Julai 2015 hingga 17 September 2015 nanti.

You Might Also Like

16 apa kata anda?

  1. Menarik sangat tapi... kenapalah jauh sangat... huhuhu

    ReplyDelete
  2. kak zai xpekena coconut shake kat sana ka. amboii sedap bukan main sampai mak ila ulang ulang la minum. siang2 panas2 best la minum. nak minum time malam pun ok what hehehehe.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Assalam nina,
      ok3
      sila roger
      kasik datim beramai2 #bloggerutara :)

      Delete
  4. Salam Syawal... anak2 pcl gegirls, kalau lelaki memang suka lah bawa ke sana...time balik beraya sana pon tak sempat nak masuk Penang..

    ReplyDelete
  5. Sabtu lepas jem teruk kat situ. Tak jadi singgah.

    ReplyDelete
  6. dok tgk mmber penang post pic
    mesti sesakkan

    ReplyDelete
  7. boleh ajak abg p ni tapi xtaw jln nk g la

    ReplyDelete
  8. bestnyaaa...aaa optimum prime buah hati...tp jauh...

    ReplyDelete
  9. Teringin nak p bergambar kat sana ^-^

    ReplyDelete
  10. wahh! tq for the info. boleh bawak anak-anak ke sana nanti :))

    ReplyDelete
  11. dari sehari ke sehari dok kata nak bawak Emir mai tengok tapi tak terbawak...huhuhhu

    ReplyDelete
  12. alahh ritu suami bw anak2 je..xaci
    xpe2 benda ni smpai bulan 9 kan

    ReplyDelete
  13. kalau malam lagi syok tapi tula malam lena awaiiii huwaaaaa

    ReplyDelete
  14. ntah bila laa nak bawak anak ke sana.. teringin, tapi belum berkesempatan..

    ReplyDelete
  15. Assalam zai,
    he3
    iols siang dah pi malam pun dah pi :)

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers