#Throwback | Cerita 2 hari sebelum raya dan check-up Aqil

12:03 PM

#Throwback | Cerita 2 hari sebelum raya dan check-up Aqil

 
Assalamualaikum
 
Hari ni ada senang sikit.Semalam....fuhhhh...mencabar.Mohler pelan-pelan kita cerita sikit-sikit dari sebelum raya.
 
Rabu sebelum raya tu mama dah cuti.Mana aci...hat bangsa lain Jumaat sebelum tu depa dah last day keja.Kita hat nak raya ni plak yang cuti lambat.Patut la depa asik dok tanya cuti bila cuti bila.Memula cadang nak last day hari Rabu tapi mandangkan semua pakat cuti sampai opis lengang apalagi terus apply leave ambik gak cuti hari Rabu.Seminggu gak la cuti raya kali ni tapi apply leave cuma 2 hari...Rabu dan Selasa(semalam).Hari Khamis, Jumaat dan Isnin company bagi cuti.Save cuti mama ni...hihihi...
 
Rabu cadangnya nak bawa Aqil check-up 21 bulan.Bukan main seronok ye mama cuti.
Tapi mandangkan dah kuar rumah lambat so mama rasa elok la check-up petang.Mesti tak ramai.
 
 
 
 
Lepas hantar abah pi keja terus mama patah balik ke Aeon Big Seberang Jaya.Nak cari tudung raya.
Baju dah siap tapi tudung plak takda tapi mencabar gegila bila sopim tudung dengan Aqil ni.
Dia lari merata-rata dalam kedai tudung tu.Tup tup tengok hilang.Nak pilih tudung pon jenuh.
Cari-cari tudia elok dia dok main cuk cak di sebalik tudung-tudung.
Adoi la....rosak tudung orang tu nak.Jenuh mama nak ganti.
 
 
Last-last main sambar ja tudung itu ini terus bayar.
Terus bawa Aqil pi makan kepci kat food court Aeon Big.Tengok mulut tu tau betapa lazatnya makan kepci time orang tengah berpuasa...hahahaha....
 
 
Sambil makan biarkan Aqil main dengan keta ni so takda la dia rasa bosan macam masa mama pilih tudung...hihihi...
 
 

saya yang susah nak bergambar elok
 Tengah-tengah main boleh plak anak poo poo.Adusss...hancus program.
Terus balik rumah.Naseb la umah dekat ja.5 minit dah sampai.
Mandikan terus dan salin baju lain plak ke klinik.
 
Check-up petang cepat ja siap.Tak sampai sejam pon dah setel.Tak ramai.Dalam 10 orang ja camtu.Fuhhhh...lega.Takda la anak meragam tunggu lama-lama.
Masa timbang pon dah ok.Suruh berdiri atas penimbang pon senang.Nak ukur tinggi pon tak susah.
 
Naik ja atas penimbang mama terus rasa nak pitam.Perrrgggghhhh....
Berat : 15.6 kg
Tinggi : 82 cm
 
Masa misi nak plot graf dah sampai ke hujung graf dah.Berat mencanak-canak naik.3 bulan lepas 12.8 kg.Ayoookkkkk....
Patut la mama rasa macam nak patah pinggang ja masa dukung Aqil.
Dah disebabkan dah masuk graf merah makanya 3 bulan berturut-turut ni Aqil kena pi check-up.Uhukkk...uhukkkk...
 
Balik dari check-up mama bawa Aqil pi ronda-ronda nak berabih masa.Boring ronda terus bawa pi tengok apai sebelum pi ambik abah.
 
 
Tu je la cerita 2 hari sebelum raya.Cerita sebelum rayanya kat SINI.
Nah seketoi seorang budak debab dok tengok apai di bulan puasa...hihihihi...
 
 


You Might Also Like

16 apa kata anda?

  1. bam3 abang aqil ni...thaqif lately susah norr nak makan.risau le check up awal ogos nanti kena marah kat nurse

    ReplyDelete
  2. Amboi semangatnya badan Aqil..
    Geram pulak akak tengok Zai..
    Selamat Hari Raya Buat Zai sekeluarga..

    ReplyDelete
  3. hahaha comelnya dia. alaa perlu ke checkup sampai 3bulan sekali. malaskan nak g klinik. ila xjlan dah la kak sensorang dengan anak. stg xdan nak ligan. syabas untuk akak :P ehh selamat hari raya kak zai. muah ciked.

    ReplyDelete
  4. hihihi! tembamnya dia. tp comel sgt. kesian lahai kat mama nak pilih tudung pun payah, pastu kena tgk je dia mkn kepci. sabar ye mama

    ReplyDelete
  5. amboi-amboi Aqil.. geram aihh tengok dia..

    ReplyDelete
  6. Heee...

    Nanti bawak Firah masa nak shopping tu ye...

    Boleh tolong ngasuh...

    Selalu jugak pi Aeon tu..

    Dah macam rumah kedua dah.. haha

    ReplyDelete
  7. bahahahah cabaran yee shopping ngan boboboi..
    nampak nye Aqil nanti besaq cem x ske shopping je hehe.. rembat2 tudung tu ngam
    dak ngan baju ?

    ReplyDelete
  8. makin besar anak zai.. hehe. xlama tinggi dr mama dia. kesian demam time raya. dh sihat ke?

    ReplyDelete
  9. Patutlah Aqil bambam.. rupanya berat sudah naik... Hehehe.. Bambam but so chomel..

    ReplyDelete
  10. Suka tengok Aqil senyum camtu ^-^

    ReplyDelete
  11. Assalam zai,
    cobaab sopim time posa dengan anak kan2
    dah tentu2 dengan redha nengok deme dok pulun ayor & kfc
    iols begitew juga :P

    ReplyDelete
  12. kami pun suka pi check up petang. tak ramai orang. tak gaduh nak kawal emosi anak

    ReplyDelete
  13. bam bam la aqil ni... geram tengok dia

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers