#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 | Pengalaman Manis Di Bulan Puasa

2:03 PM

Assalamualaikum
 
Semalam #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 tanya pengalaman pahit.Hari ni nak tanya yang manis-manis plak.
Kalau diikutkan banyak pengalaman manis.
 
 
Yang manis-manis masa zaman kekanak banyak tapi kita nak cerita zaman dah besar panjang ni.
 
Bila dah kawen ofkoz la maneh segala.
Tahun pertama berpuasa dengan suami opkoz maneh.Pastu kena plak time tu tengah mengandungkan Aqil.Maneh bertambah-tambah sampai kena kencing manis la time tu...hihihi...
Pastu dok ulang pi buat BSP kat klinik spital.Part paling seronok BSP kat spital la.Masuk wad bersalin dan boleh dukung baby baru bersalin yang cute comey lotey.
Ahhhh...indahnya moment masa tu.
 
Tapi ada lagi maneh dari tu.
Hat ni baru betul-betul maneh.Pertama kali ikut company bagi sumbangan kat anak-anak yatim di Wisma Yatim Perempuan Pulau Pinang tahun 2011.Time anak-anak yatim ni bersalam....auch...sebak rasanya.Kesian...kecik-kecik dah jadi anak yatim.Yang manisnya bila ada seorang anak yatim kat situ siap jadi adik angkat lagi.Sekarang tengah sambung belajar kat U.
 
Sekali lagi saya ikut company bagi sumbangan kat Pusat Jagaan Nasyiatul Aisyiyah Balik Pulau tahun 2014.Kali ni menghantar baju-baju raya dari warga Philips Lumileds.Kenapa saya kata pengalaman manis bila ke rumah anak yatim camni.Sebab kalau diri sendiri ni nak terjah ke situ rasanya memang tak sampai.Mungkin niat ada tapi diri asik tertangguh-tangguh.Bila dapat pergi dan tengok sendiri...ha...itulah pengalaman yang paling bernilai.
 
Moment dengan Geng KBU masa bulan puasa pon maneh-maneh belaka.
Sebelum-sebelum ni KBU penah buat gath ke apa sempat join 3 kali rasanya.Pastu dah tak dapat join sebab kekangan kerja.Tahun 2011 KBU buat Kembara Ramadan.Saya join Kembara Ramadan ni.Berkonvoi beramai-ramai...buka puasa dengan orang kampung dan solat Maghrib bersama buatkan ia menjadi moment paling manis masa tu.
 
Tahun 2012 sekali lagi saya join IFTAR KBU.Itu pon berat hati sebab tengah kelam-kabut wat preparation nak kawen 4 hari lepas raya.Kalau tak kerana nak edarkan kad kawen tak join rasanya.
 
Itula serba sedikit pengalaman manis di bulan puasa yang boleh dikongsikan untuk #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015.
 
 

You Might Also Like

9 apa kata anda?

  1. alhamdulilah buat baik pd bulan yg baik berganda2 hidup ni
    hehe

    ReplyDelete
  2. Assalam zai,
    baguih3
    alhamdulillah
    bertingkek2 kenangan maneh ramadhan uols :)

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  3. bagus pengalaman.manis zai

    #bloggerutara

    ReplyDelete
  4. kemana perginya KBU?

    tahniah sekurang-kurangnya ada pengalaman yang indah seperti di atas

    ReplyDelete
  5. a great memories la zai :)
    alhamdulillah...

    ReplyDelete
  6. Hamboi!!bertingkek2 memori manis dia..tp betollah, part yg nk g sendiri tu ada je alasannya..sha pun kalau dpt pergi biasanya dgn rombongan tmpt kerja sha..

    ReplyDelete
  7. syok kan masa kita buat kembara ramadhan tu. balik sampai 1 2 pagi hihihihi. haiii indahnyaaaaa

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers