#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 | Aktiviti Pagi Raya

1:41 PM

Assalamualaikum
 
Cuti-cuti ni buat apa?Sopim ke buat kuih raya?
Saya macam biasa bawa dak debab balik umah tok Besah.Nak tolong tok Besah kira kuih kapit boh dalam tin/balang untuk yang order 100 keping.
Jenuh nak kira.Dah la rapuh pastu kena kira cepat-cepat takut masuk angin.
 
 
#Cabaran20Hari kali ni nak tau aktiviti di pagi raya.
 
Macam tahun-tahun sebelum ni...pagi raya awal-awal tu kalut di dapur.
Sediakan makanan untuk di makan di pagi raya.Pastu kalut plak nak siap anak.
Hahaha...wat macam anak ramai :p
 
Mandangkan dah ada anak kecik yang takleh kena tinggal kat sapa-sapa dok rumah je la.Takleh join nak sembahyang raya kat masjid.
Jadi penunggu rumah sambil-sambil prepare benda makan kot-kot ada tetamu mai.
Selalunya pagi raya pertama kami tak masak apa so tak kalut kat dapur.
Lepas sembahyang raya abang-abang semua berkumpul baru la pakat-pakat bersalaman dengan mak, suami, abang-abang dan anak sedara.
Lepas sesi salam-salam kami akan terjah umah mak-mak sedara kat dalam kampung sebab abang sulung saya setahun sekali ja balik kampung.Time tu la nak beraya semua.Esoknya dah balik rumah mertua.Memang tiap tahun aktiviti kami sama ja macam ni.
 
 

You Might Also Like

12 apa kata anda?

  1. Memang sorang je kak zai, tapi melayan macam ramai kan.. Hee... Tak sabaq nak rasai jugak.. *erk.. Gatai... Haha...*

    ReplyDelete
  2. bestkan raya.. org dtg serbu rumah smpai xmenang tangan :)

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  4. xtaula raya cmni cmne..hihi..

    slmt hari raya kak =)

    ReplyDelete
  5. Sama la Zumal sibuk di dapur setiap kali raya...

    ReplyDelete
  6. wahhh bestnya tak perlu masak pa2 raya pertama tu..

    ReplyDelete
  7. Samalah kita x follow gi solat raya.. Nak siapkan askar2 kecik.. dan makanan untuk tetamu..

    ReplyDelete
  8. hihi harusla pegi solat.. tpi kan Kak Zai.. ada satu ketika tu.. 6 thun brturut2 xleh p solat raya. mmg perfect timing kena tinggal kt rumah while orang lain p solat.. hahaha last year lawak gak.. punya dok tnggu spupu keluar toilet lama sngt bisnesnya.. last2 kami smpai masjid ukm org dah nak gerak balik.. trkebil2 je la mampu..

    ReplyDelete
  9. pagi raya biasa nyer kita ibu ibu ni kat dapur la kan.
    di samping siap kan anak-anak...
    tak sabar nyer nak raya !!!

    ReplyDelete
  10. Assalam zai,
    he3
    iols usung ja sekali si Boboboy pi solat ghayer
    umpan dengan barang maen :P
    seb baek solat kejap ja :)

    ReplyDelete
  11. kita xde anak pun kalut bila balik beraya kat kmpg aritu ekin paling sibuk tukang gosok baju raya dari sblm kahwin sampai dah still ada lg ni hihihihi

    ReplyDelete
  12. kannn sejak ada anak ni. tak pernah lagi dapat pegi sembahyang raya.nak bawak takut dia keluar ikut pintu. nak tinggal takut dia nanges2 cari kita haihhh

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers