Derma darah | Tengok apai | Futsal

9:20 AM

Assalamualaikum
 
Hari ni nak post cerita basi...hihihi...
 
Isnin ritu terlupa ada program derma darah kat kilang so tak bawa la buku merah tu.
Pastu kena plak Sabtu dan Ahad tak cukup tido so takpa....nanti-nanti la derma.
Dah tengahari rasa macam nak derma plak.Pukul 2.30 petang camtu saja cuba naseb.
Kalau lepas Alhamdulillah.Kalau tak next time bulan 9 la pulak nak dermanya.
 
Lepas isi borang, timbang, check HB 13.3, jenis darah dan BP Alhamdulillah semua lepas.
Dapat la kat yang atas sekali tu.
Macam saya jenis darah A +ve so dapat kad ikut kumpulan darah yang tertentu.Kuning untuk A.Biru untuk O kalau tak salah....gituuuu...so kad ni nanti boleh selit sekali dalam buku merah.
Nanti kalau nak dapatkan suntikan hipetitis B ke apa pihak hospital akan kira sekali.
 
 
Nak derma darah tu tak lama.Kejap ja dalam 5 minit camtu darah dah penuh dalam beg tapi rehat tu yang lama takut pening ke apa kan.
Lepas derma dapat makan makanan yang hospital dan company sediakan.
Kali ni derma darah company bagi gift payung besar.
 
Yang tu cerita hari Isnin.
 
Hari Sabtu pi antar abah pi keja pastu lepak RnR nak bagi budak debab ni tengok laut pantai kapal segala.Macam dah jadi rutin dah kena singgah sini.Dah panas terik so takdela nak main pasir ke apa.
Lepak kejap pastu balik umah tok Besah.

 
Petangnya ambik abah balik keja terus pi cuci keta.Esok Ahad ada nak ikut rombongan minang.

 
Susahnya nak dapat gambar bertiga camni.Abah jenis susah nak bergambar.Mama kaki celpie.

 
Malam tu kami rilek-rilek ja kat rumah sementara abah pi keja.
Elok anak lena dalam jam 10 abah col cakap jap lagi nak datang ambik pi futsal.
Aduhhhh...dah la mama tak lena lansung dari pagi sampai malam.Nak suruh berjaga kat Bola Bola plak....huhuhu...
 
Jam 12 malam camtu abah mai ambik pastu abah bawa makan dulu.Dia kena isi perut anak bini dulu satgi lama tu nak tunggu depa abes main futsal.
Jam 1.30 pagi baru nak ke Bola Bola.Kena plak hujan lebat amat so lambat la sikit kedatangan pemain-pemainnya.
Malam minggu plak.Padang futsal penuh.Pakat tunggu turn ja.
Saya siap bawa bola Aqil nak main kat sana.Bola futsal yang pinjam minggu lepas tu berat sangat.Aqil sepak tak berapa nak jalan...hahahaha....

 
Pukul 3 pagi baru start main.Pukul 5 baru abes camtu.Dok rilek borak pukul 6 pagi baru balik.
Letih gila.Mata dah sampai takleh buka.
Budak debab ni sempat lena atas kawan abah masa sebelum main futsal tapi lepas tu berjaga sampai pagi.Balik rumah baru dia lena.Lepas mandi solat Subuh kami lena sat tapi mata debab dah setting.Pukul 7.30 ke 8 pagi dia bangun.Debab dok kacau kami tido.Adeh...mata takleh buka.Dekat pukul 10 pagi baru bangun tu pon sebab debab berak :p
 
~Next entri....rombongan meminang.



You Might Also Like

20 apa kata anda?

  1. Singgah pagi...
    rindu gler nak derma darah lagi...
    last aritu bulan 1 klu x silap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pon sbb depa mai kilang...klau nk p sndiri mderma kt sn mau x smpai pnya

      Delete
  2. alaaa sabtu hari tu kami tak p RnR..tp ahad kami p pantai robinaa ngeee..jom aqil kita p pantai robina pun okay gakk..gigihnya main futsal depa ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tmn robina mcm x brapa nk best...hihihi

      Delete
    2. aah tak best sangat..ada bau busuk jugak sket

      Delete
  3. tak pernah sekali pun derma darah nak derma ritu hb low pulak masa tu tengah preggy tp xtahu. suami kerap la. masa mengandung anak kedua suami kena amik darah check hiv kot ingat dia takut lupa pulak yg dia mmg champion derma darah hehehe. patut muka tak cuak. montok betul haa anak teruna tu kalau jumpak kot jalan mau kena gomoi sampai lebam tu aishhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpa2...sbb hb mmg low...kami ni dh tlebih drh dh...hahaha

      Delete
  4. Assalam zai,
    laaaaaaaaaaa
    tahan mata betoi aqil nooooooooo
    smpai koi 3 pagi dok pulun futsal lagi he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm...tu la...dia mmg tahan mata.klau nek keta br la dia lena

      Delete
  5. suka derma darah.tapi laanii berat pun xlepas nak derma darah.adeiii...

    ReplyDelete
  6. sib bek pasai berak tidaklajak smpi tengah hari la nmpk gaya nya ~ hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...tu la...tetiba bau ucuk...tu yg bgn

      Delete
  7. tabik kat zai sggup p teman hubby main futsal kul 3 pagi..huhuhuhu
    lau el sori lah u main lah bola eden nak tido hahahaha
    el pulak yg penat tgk zai keletihan w/pun x main bola
    yesss support hobi hubby..true love ecehcehcehceh

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau x wt cmni kami xda time nk smbang/kuar mcm org lain...huhuhu...time keja x sma

      Delete
  8. dh lama xg derma darah....bila ada program derma darah...ada jer benda lain jd halangan...huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...thn ni dh 2 kali derma...dua2 ok

      Delete
  9. haaa tu dia 5 pagi bru blh main
    kalau saya konfem lena sambil nengok bola
    tp ada anak kecik xdan nak lena la pulak kan. hihi

    ReplyDelete
  10. hihihihi kira ni kalau kata lepas je pukul 10 nak ajak ke futsal memang idak la nak pegi tambah pulak uwais pesen tido awal. ummi dia pun pesen pukul 10 je mula mata mcm kena gam. abi kena redhaaaaa hahahahahaha

    ReplyDelete
  11. aida x pernah lagi derma darah hu hu hu...
    penakut!

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers