Cara Ringkas Sembahyang Sunat Dhuha

9:56 AM

Assalamualaikum
 
 
Sempena hari Jumaat penghulu segala hari meh nak kongsi cecara sembahyang solat dhuha.
Mungkin sebelum-sebelum ni susah sikit bagi kita yang bekerja nak sembahyang sunat dhuha tapi bulan puasa yang akan datang boleh dipratikkan kot.
Ambik time breakfast yang dedulu kita dok makan pagi 30 minit tu untuk sembahyang sunat dhuha.
Kalau waktu lunch masa bulan puasa mungkin ada yang sibuk nak ukur mall cari kelengkapan berhari raya kan so waktu pagi time breakfast tu macam masa yang sesuai.
 
 
 
 
Jom sama-sama praktikkan ^.^
 
 
 
 
 
 
p/s : sumber enchik google :p

You Might Also Like

14 apa kata anda?

  1. Alhamdulillah.. semoga sama2 kita mempraktikkannya..

    ReplyDelete
  2. salam jumaat zai dan terima kasih di atas perkongsian ini...

    ReplyDelete
  3. makaseh share ilmu kak zai !!!

    ReplyDelete
  4. Allahu~ banyak kelebihan solat dhuna ni... moga kita sama-sama istiqamah, in syaa Allah (^____^)

    perkongsian yang sangat bermanfaat

    ReplyDelete
  5. Dhuha boleh ambik kesempatan dekat rumah je time weekend. sebab kita takde waktu breakfast. bekpes dekat meja sendiri kalau time keja sobssss

    ReplyDelete
  6. kat opis jarang dpt tunaikan solat dhuha.
    keje la kata kan :)
    buka pintu rezeki kan kalau diamalkan.
    in shaa Allah...

    ReplyDelete
  7. Dhuhaaa kalau ada masa silalah perform.. x lama pun.. CT culas jugak.. x jadi habit.. padahal masa banyak je..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers