#Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015 | Pengalaman sahur

10:55 PM

Assalamualaikum
 
Sambung lagi #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015.
Kali ni tentang pengalaman sahur.
 
http://www.arzmoha.com/2015/06/cabaran-20-hari-puasa-raya-2015.html
 
Klik banner kalau nak join #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015
 
Pengalaman Sahur saya.
 
Banyak pengalaman sahur saya ni.
Kalau dulu-dulu kat rumah mak memang meriah bila sahur.Mak akan masak sedap-sedap.
Berkumpul ramai-ramai baru makan tapi selalunya makan sambil mata tutup la...hihihi...
 
Bila form 1 masuk asrama syahdu gila.Bayangkan makanan sahur yang tak berapa nak sedap tu tapi gagah juga la telan.Kalau tak makan kang lapar plak.
 
Bila start belajar U sahur dah sikit moden...hahaha...Takda nasi-nasi dah.Roti cicah milo je la peneman setia sepanjang sebulan bersahur.Bila balik raya....fuhhhh...badan ramping gila macam kerengga....hahaha...
 
Start keja dok dengan mak berbalik pada nasi balik time bersahur.Kadang takmau bangun sebab tak larat.Letih badan dengan keja...hadap jem hari-hari...kekenyangan...tarawih terus malas nak bangun tapi selagi tak bangun tu mak akan kejut jugak-jugak.
 
Bila dah kawen...ha...merasa la bangun awal pagi nak sediakan makanan sahur padahal saya tak makan nasi pon.Sediakan untuk suami ja.Saya sejak mengandungkan Aqil dulu bila bersahur makan ja nasi terus muntah sampai la sekarang perangai mengada-ngada tu ada.
 
Tu je la pengalaman sahur saya untuk #Cabaran20Hari Puasa/Raya 2015.
 

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. masing masing ada pengalaman sahur tersendiri

    simpan dalam memori catat di blog moga generasi akan datang membacanya

    ReplyDelete
  2. kira tak boleh kalau tak sahur nasi. tambah menyusu uwais ni. mula karan jalan seret kaki

    ReplyDelete
  3. Assalam zai,
    saaaaaamaaaaaaa laaaa
    dok bangun sahur untuk masak buat hubby tersayam sajork he3

    #BloggerUtara

    ReplyDelete
  4. aida memang dari dulu wajib bangun sahur.
    makan nasi.
    if not, esok nyer lembik!!!

    ReplyDelete
  5. harus bangun sahur.. xbangun xde tenaga dah la jwbnya..

    ReplyDelete
  6. Samalah kita..en suami pun nk mkn nasi bila sahur..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers