Rajin Aqil Rajin | Gaya tak menahan

2:49 PM

Assalamualaikum
 
Hai semua...apa kabar?
Cuti 4 hari ampa pi bercuti mana?
Saya tak pi memana pon kecuali balik umah tok Besah ja.Suami keja T_T
Jeles aih tengok kawan tu kawan ni hapdet media sosial pi cuti sana sini.Bestnyaaaaaa.....
 
Jumaat tu hari buruh saya plan nak dok umah ja.Kemas rumah apa yang patut tuptup suami kawan FDR update cakap wife dia dah selamat bersalin.Waaa...teruja aih.Baby girl plak tu.Pastu date pon cantik...1-5-15...cantikkan?
Petang tu bawa Aqil pi melawat baby.Omey sangat.Cuma tak dapat nak dukung baby yang fresh-fresh kuar oven.Belum time minum susu so nurse jagakan baby.Takpela...dapat tengok dari cermin pon jadila.
Tahniah Maneh & Fezal dengan kehadiran baby girl yang cute ni.
 
 
Sabtu balik umah tok Besah.Kali ni tak singgah pantai tengok kapal.
Direct terus sampai umah tok Besah tapi bawa sesiap keta 20 hengget Aqil takmau dia bosan nanti.
Masa kat umah tok Besah tah macam mana Aqil jumpa pensil.Korek celah mana pon tak tau.
Pastu Aqil sendiri pi kat meja kopi tok Besah selongkar kertas apa yang ada nak contiang.
Dapat sampul surat ni terus contiang-contiang.
 
 
 
Tok Besah tengok gaya Aqil pegang pensil cakap tak macam budak baru dapat pensil/pen.
Gaya pegang tu...sapa ajaq tak tau.
Ni mesti mak mengasuh dia rajin dok ajaq ni.
 
 
Luaq sampul dah abes contiang mama buka plak kot dalam sampul...hahahaha....
Yela...dok umah tok Besah mana nak cari buku-buku tulis ni segala.Anak semua dah habeh sekolah berbelas tahun dah.

 
Dapat pensil dan kertas tak main keta 20 hengget tu pon takpa.
 
Ralit.
 
Dari duduk sampai meniarap la.

jari macam dok tengah mengira :p

 
Paksu tengok kesian sangat dok contiang sampai takda kertas dah so Ahad tu paksu belikan Aqil buku besar dan pensil warna.
Pensil warna tak koman macam nak bawa pi sekolah.
Lagi sakan la budak sorang ni dok contiang.
Sambil contiang mulut tu dok bising sebut A I O E....
 
Ha....yang tu je la dia pandai sebut pon.
Huruf lain dia tak reti ^.^
 

 
Isnin balik rumah sambung plak wat keja sekolah kat rumah...hahahaha...
Gaya tu penting.
Macam tengah buat soalan math ja kan?

 
Dah letih contiang sambil meniarap bangun pi kat pintu sambil dok sebut nombor-nombor.
Mama pon bangga la anak rajin nak belajaq tapi tekaan mama salah.
Dia dah start dok contiang tempat lain plak.
Naseb la contiang atas gambar-gambar tu.
Kalau contiang dinding...jenuh plak nak cat raya nanti.

 
Hari ni mai keja mama angkat Aqil bagi set pensil dan buku.
Kah...kah...kah...ni mesti terharu sebak tengok anak rajin sangat menuliskan?

 
Mama harap Aqil rajin belajar jadi orang yang berguna dan berjaya nanti....amin.

You Might Also Like

7 apa kata anda?

  1. Haah lah pandainya Aqil pegang pencil! Saya penat ajar adik sedara saya 3 tahun pegang tapi belum reti lagi haha

    ReplyDelete
  2. Assalam zai,
    hamboih haih
    ghajinnya aqil
    kalah abang fayyadh tau3

    ReplyDelete
  3. wahhh bestnye dah pandai sebut2 nombor n becakap hehehee.. nak kene bagi pensel n kertas jugakla kat imran, mane tau bole follow aqil nanti pandai cakap n mengira hehehe

    ReplyDelete
  4. deting laaa berdua ngan Aqil.. ehehe..
    main2 kat pantai ka.. nyopping ka..

    ReplyDelete
  5. hahahahaha kannn geram tengok jari gebus dia tu macam mengira yang susah2je haaaaa heeeee gerammmmm

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers