Marilah mari mari mengundi

1:54 PM

Assalamualaikum
 
Hari ni bangun pagi terasa kelainannya.Selalu bunyi bising bas kilang bas sekolah bagai dok ambik orang depan flat saya duduk.
Pasaipa sunyi sepi ni.
 
Oppps...lupa plak.Ketua menteri kasi Penang cuti hari ni tapi company saya tak ambik cuti tu.
Sesapa yang kena mengundi ja boleh cuti separuh hari tanpa potong cuti...gituuuuuuu...
 
Saya?
 
Tak masuk dalam parlimen P44 aka Permatang Pauh tapi tinggal dalam kawasan parlimen tersebut.Saya dalam parlimen Kepala Batas ^.^
 
Sejak seminggu dua ni meriah sungguh kawasan P44.
Bendera kiri kanan jalan bersilang-silang.
Sana-sini khemah.
Depan umah dah pasang khemah untuk parti ni.
Belakang umah dekat ampaian plak khemah untuk parti tu.
Hari-hari berceramah.Hari-hari pasang lagu.
 
STRESS
 
Kalau paham takpa la jugak.Depa cakap Cina dan Tamil mana la nak paham.Lagu pon lagu Cina dan Tamil.
Opsss...lupa nak habaq.Saya duduk di kawasan penempatan banyak India dan Cina yang kebanyakkan orang tua-tua.
Mungkin penduduk asal kawasan tu dulu kot.
Melayu?Boleh kira dengan jari ja kat situ.
 
Tiap malam dok congcangcongceng....pastu irugerek irugerek....tak paham hoiiiiiiiii!!!!!!!!!
 
2X STRESS
 
Aqil pon takleh nak tido sampaikan satu hari tu tido pukul 2 pagi sebab ceramah tak abes-abes.

Area Permatang Pauh.Ehsan dari Izan
Hari tu pi kat area Permatang Pasir.Meriah kau.
Macam ni la tapi situ kubu kuat bendera biru muda.
Makan kotiaw goreng boh kuah laksa depan markas bendera biru muda....hihihi...
 
Semalam lagi sakan.Depa konvoi moto keta dok pin pon pin pon depan jalan sambil dok laung ''bantah GST''.
Hai la...terkebil-kebil mata Aqil dalam buai dok dengar bunyi motor berderu-deru.
 
Tak sabar nak tunggu result malam ni.
Masih di bawah pimpinan yang sama atau dah bertukar arah.

You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. selamat mengundilah buat semua...

    ReplyDelete
  2. PKR mnang... hoho... Smoga Dr Wan Azizah sntiasa diberkati.... heheh

    ReplyDelete
  3. PKR mnang... hoho... Smoga Dr Wan Azizah sntiasa diberkati.... heheh

    ReplyDelete
  4. tang irugerek irugerek tu lawak. hehe. ila kalau boleh xmau mengundi sampai tua boleh dak huhu

    ReplyDelete
  5. parlimen manaaa pun janji Penang cuti kan kan kan.. tapi alaa akak tak cuti..
    xpela shari jaa..

    mmg meriah pun.. perang poster..

    ReplyDelete
  6. hahahahahaha memang stress hoi kalau duk dengar bahasa kita tak paham ni. tapi kalau paham tapi menyakitkan hati dengar duk kempen tu lagi jadi dua sakit hati huuuu

    ReplyDelete
  7. Assalam zai,
    iols pun stress hokeyh
    TAK COTIK :P
    macam ni la kalo dok company conciangcongciang tau3

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers