Diaper Cake | Itik comey sudah sampai

8:50 AM

Diaper Cake | Itik comey sudah sampai

 

Diaper Cake | Itik comey sudah sampai.Assalamualaikum


Tengah BW bulan lepas nampak kat sidebar sorang akak ni ada blog pasai diaper cake.

Diaper cake.

Apa  tu?

Kek bentuk pempes ka?

Terus klik masuk tengok blog Diaper Cakes by Arissa.

Rupa-rupanya hamper baby tapi buat bentuk kek macam gaya hantaran gitu.
Banyak yang comey-comey.Ah...sukanya.
Rasa nak order kat diri sendiri.

Dalam dok tengok-tengok tu tetiba...tingggg...teringat sesuatu.
Apa kata tempah diaper cake sebijik bagi kat kawan FDR yang baru bersalin time hari buruh tu.
Nak order awal lagi tapi takut la pulak jadi apa-apakan so deal dulu dengan empunya tuan blog.
Dah kompem baby dan ibu selamat baru tempah.

Ini la hasilnya.




Antara barang mengikut bajet saya.


Kenapa tetiba saya bagi kat dia padahal ramai lagi kawan lain yang bersalin juga.Tak fair la kan?

Sebenarnya saya rasa hutang budi sangat kat pasangan suami isteri Faizal dan Maneh ni.

Masa saya umum esok nak bertunang terkejut tergempar Maneh siap volunteer nak jadi cameraman saya padahal tunang pakai jubah biasa ja.Dia kata takpa janji ada kenangan.
Ah...sweetnya dapat kawan camni.

Pastu bila saya nak nikah kawen depa suami isteri cakap takyah dok ambik photographer la...buang duit.Takpa...depa jadi photographer hari tu.Lagipon Faizal masa tu memang dok belajar-belajar ambik gambar kawen dengan sorang abang photographer pemes kat Kepala Batas tu.
 
Nak tolak tak sampai hati.
 
Kawan kan?
 
Kalau terima ok jugak.

Kena plak saya masa tu memang tengah serabut wat preparation dalam masa tak sampai 3 bulan lepas bertunang.Terus setuju.

Salah satu gambar candid...tengah hepi lambai-lambai bos masa dapat sampul angpau yang jumlahnya mencecah ribuan hengget

Bila tanya bayaran Faizal cakap hadiah dari depa dua untuk saya.
Terharunya T.T
Mana nak dapat kawan camnikan?
Susah woooo...kena plak dia mai time kita tengah serabut pikir rasa macam rezeki datang bergolek-golek.Alhamdulillah.
Hadiah saya untuk depa takla semahal moment yang depa capture untuk saya.Betoi dak?
Kalau tak mesti masa kenduri tu tangkap gambaq pakai guna enpon biasa-biasa ja masa nikah kawen ritu.

Maneh wasap gambaq hadiah yang di terima.Suka sangat dia.Kata macam hantaran.
Hahaha....saya melawak cakap tu hantaran minang anak dia....hihihi...

 
Itik-itik comey dalam hamper tu pon dah bertuan.
Tengok....ngam-ngam 3 ekoq.


Kalau ampa nak wat seperais kat kawan-kawan, BFF, sedara-mara sepupu-sepapat boleh ushar-ushar kat blog Diaper Cake by Arissa atau Instagram Diaper Cake.

You Might Also Like

26 apa kata anda?

  1. comel...terasa nak order juga buat anak sedara baru kite la tengok comel2 ni.geram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?

      kami siap nk order kt diri sndiri

      Delete
  2. Singgah oagi..
    Wah!nice jugak kan..comey je..

    ReplyDelete
  3. kwn sejati kita mesti dr masa sekolah kan?? sbb dah kenai lamaaaa baik buruk perangai kita.

    baru tau nama Felisya. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...sbb perangai yg bkn2 start dr zaman muda remaja...hahahaha

      Delete
  4. COMELLLL! KAMI PON SKRG SUKA DOK DIY SENDIRI HADIAH KAT KAWAN2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummi up la...mn tau leh order kt ummi plak

      Delete
  5. comelnyaaa... kreatip betul org buat diaper cakes ni la.. untuk zai ada kawan baik macam tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...kwn2 zmn skolah smua baik2 blaka

      Delete
  6. hahahhaa..ok..
    Saya baca tajuk memang terbayang " eeeeiihhhhhh..pampers buat kek??"

    ReplyDelete
  7. comel kan konsep diaper cake ni
    kawan saya pun ada buat mcm ni

    kelainan utk hadiah sang ibu dan baby

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...ibu yg sakit/stress tgh pntang pon trus hepi bl dpt bnda cute2 ni

      Delete
  8. Memang cantik lah zai..
    Sebijik macam hantaran..
    Betul tu zai.. orang berbudi kita berbahasa kan :)

    ReplyDelete
  9. Diapers cake ni mmg sesuai n comey dibuat tuk org yg baru dpt bb hehe

    ReplyDelete
  10. Assalam zai,
    laaaaaaaaaaa
    chomei laaaaaaa

    p/s : betoila, memola baca tittle ingat kek :P

    ReplyDelete
  11. cantik. ada member aida buat diaper cake ni kat sini...
    aida x pernah tempah la hi hi hi...
    beli da siap kat jusco :)

    ReplyDelete
  12. comeynyaaaa haaaaa

    berapa bajet ni kak zai?

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers