Hari Ibu katanya

4:00 PM

Assalamualaikum
 
Sabtu tu bangun awai.Semangat nak balik umah mak so bangun awai kemas-kemas rumah dulu sebelum keluar.
So takmau susah-susah kemas dapur kita goreng kopok lekor beli dengan kawan kat tempat keja.
Kopok dia lembut...sedap...Rasa nak order lagi nanti.
 
 
Masa turun bawah tu suami baru cakap 2 tayar keta putih pancit.Satu dah tukar tinggal lagi 1 ja belum.Kan tayar spare pon satu ja so apa-apa kena nek keta hitam(keta lama saya zaman bujang).
 
Ah..sudah...
 
Dah la keta hitam tu takda power stereng....boleh mengah drive keta nanti.
Suami cakap petang tolong dia so takleh nak tido umah tok Besah.
Takpe la...balik kejap pon takpe.
 
Lepas anta abah terus balik umah tok Besah.Lalu kat pantai Aqil dah apai...apai...dah.
Benti kat tepi jalan kejap ja bagi dia tengok apai pastu terus balik.

 
Mencabar gila drive keta hitam ni.Dah lama tak drive kelam-kabut sikit.Signalnya belah kanan.Kalau keta putih signal belah kiri.
Nak cepat-cepat sampai ja.
 
Penat
 
Berat
 
 
 
Budak bawah ni sampai-sampai selongkar meja kopi tok Besah nak contiang-contiang.
 
 
Masa sampai tu adik baru balik beli makanan.
Mak malas nak masak so adik belanja ja makan tengahari.
Saya tumpang makan ja....hahaha...
 
Kami tak celebrate pon hari ibu sebab hari-hari pon hari ibu.
Nak makan sesedap hari-hari lain pon boleh.....padahal....
 
Petang cikit pi ambik abah balik keja.Nak pi tukar tayar keta lagi satu.

celpiaq sambil tunggu abah
 
Dah setel bab tayar terus abah ajak makan-makan dulu.
Esok-esok tak tentu nak kuar makan kat luar.Baiklah....anggap je la makan-makan sempena hari ibu.
Eh...tahun ke-2 la kan dah jadi ibu?Cepatnya masa...hihihi...
 
Kami ke Warung Jamu Selera dekat Juru.Ni kedai kawan suami so memang selalu kalau nak makan ketam tapi malas masak ke sini la kami tuju.
 
Map?
 
Try masuk blog Cik Siti kita.Saya malas nak google...hihihi...
 
 
Ni yang kami makan.
Set udang dan ketam yang pasti SEDAP.
 
Harga?
Murah

 
Agak-agak rasa nak makan ketam dan udang terjah la Warung Jamu Selera ye ^.^

You Might Also Like

5 apa kata anda?

  1. terliuqnya tengok kopok lekor tu. nasib baik satg ada pasar malam boleh ronda satg hehehehe. nnt boleh ajak mksu km round cari nasi goreng ketam ni. meleleh ayaq liuq tengokkk

    ReplyDelete
  2. Tak palah naik keta hitam pun.....janji boleh jalan, boleh jumpa Tok Besah..... Sonok na....adik belanja makan sempena hari ibu.

    Laaa ...... jauh sangat.....camne okje nak makan kat sana nun...

    ReplyDelete
  3. wahwahwah sedapnya haaa ketam. kira malas nak siang ketam itu je punca tak pernah masak ketam *padahal memang pemalas kan pfttttt hahahahahaha

    tak suka bawak keta takde power streng huuuu

    ReplyDelete
  4. Assalam zai,
    ketam & udang tu masak apa????
    kari kaaa????

    ReplyDelete
  5. kedai kawan hasben akak ke ? next time pi nak ekot.. hahaha.. dapat diskaun dak.. sotong goreng tepung marveles.. hehehe..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers