Fire Drill | Berpeluh ketiak aih

9:11 AM

Assalamualaikum
 
Semalam pagi bz sikit.Pas setel keja itu ini ingat nak BW ke rumah kawan-kawan sekali...
 
treeetttt...
 
treeeett...
 
treeeeett...
 
lebih kurang gitu la bunyi emergency alarm kat P2 ni.
Semua pakat bangun dari cubical tengok sesama sendiri.
Tanpa lengah saya capai uncang duit dan fon pastu terus turun.
Taktau la antara training ke bebetul yang penting selamatkan diri dulu.
 
Bebudak production berpayung dengan smock tengah panas lit lit.
Berpeluh ketiak weyyyyy....
Nak jalan pi kat tempat berhimpun pon jauh nau.
Nak scan badge kat scanner parking untuk attandance pon jenuh berebut.
Beribu pekerja kan siang-siang hari ni so jenuh tunggu.Dah la pokok tak besar mana lagi kat P2 ni.
 
 
Dalam beberapa minit bomba pon muncul.
See...pokok tak besaq mana pon.

 
Lepas setel scan bagde cari tempat berteduh.
Last-last berteduh dalam keta je la.Pasang ekon....fuhhhh....lega.
Eh...bukan sesaja nak dok dalam keta.Kita bawa mak buyung yang tak larat nak berdiri dan dah fening lalat berdiri tengah panas.
 
 
Dalam jam 4.40 petang semua staff dah boleh masuk ke tempat masing-masing.
Tang ni pon dok berebut nak scan masuk kena ekon kat dalam plak.
Malas berebut naik tangga depan saya dan mak buyung naik kot tangga belakang.
Rezeki mak buyung kot...ada orang bagi kami ayaq kotak sejuk-sejuk ni.

 
Lega aih...macam tau tau ja kami dahaga tapi naik opis tekan ayaq ais kosong.Hat tu jugak yang paling sedap time panas dahaga ni.




You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. Singgah pagi...
    Nasib baiklah nieyl punyer tempat berkumpul tuh ade bumbung..hihi..
    xdelah besar ketiak..amboi..agak² klu btl² tu dan ke amek payung tuh..hihihi...

    ReplyDelete
  2. paling tak sure latiihan fire drill kan.. tapi terpaksa jugak..

    ReplyDelete
  3. Assalam zai,
    he3
    kat ofis iols ni dedolu slalu ja bunyi alarm fire tu
    tapi semua dok buat donno sajork
    he3
    iols gabra gak
    dok ushar2 kat luor ofis
    tapi takdak pa pun :0
    dekat 5-6 kali gak jadi
    ghasernya alarn tu rosak kot he3

    ReplyDelete
  4. part paling best ayaq tu...perghhh melelh tekak tgk...stg nk p cariminum sejuk2 perghhh nikmatnya doniaaa

    ReplyDelete
  5. mak buyung mmg kadang-kadang rezeki tak disangka2 mai. ada je rezeki tu. Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  6. sedap air tu.
    soya coklat kan?
    aida suka beli kan anak2... ijat elergik susu lembu.

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers