Tengok apai lagi dan lagi

10:04 AM

Assalamualaikum

Apai?
Orang ke?
Hihihi...tu sebutan Aqil sebut kapal.

Ada orang tanya rajinnya saya bawa Aqil tengok kapal tiap minggu.
Pegi berdua plak tu.

Camni la bila suami isteri keja tak sama time.
Berdikari sendiri jela nak ke mana-mana.
Kalau tak terperap la kat rumah tak jalan memana.
Kalau pi ronda mall pasti duit abes so untuk elakkan duit abes ke pantai la kita...hihihi....

Tiap Sabtu selalunya saya balik umah tok Besah.Lepas anta abah pi keja terus direct lalu kat highway RnR Bagan.
Ala...orang Seberang Perai kalau tak tau RnR Bagan ni saja la.

RnR tepi pantai yang boleh nampak Penang di seberang sana.
Boleh tengok banyak kapal berhenti di tengah laut.Boleh tengok orang berkelah,mandi laut,mancing,main layang-layang,main gaint bubble dan boleh tengok orang photoshoot kawen jugak :)

Dah alang-alang lalu saya pon singgah la bila sepanjang lalu tepi pantai Aqil tak abes tunjuk 'apai'.


Abang sado sudah mari ^.^
 
Masa ni bukan tunjuk 'apai' tapi burung gagak.


Jari tu geram tau...rasa nak gigit ja -_-
Bukan saja dapat tengok kapal tapi dapat belajar benda baru gak.

Petang jalan-jalan kat umah tok Besah.
Bagi pecah peluh sikit.Dah 12.8 kg kan sesambil tu mama tumpang pecah peluh sekali.


Time ni dah gelap nak hujan
Ahad lagi sekali tengok kapal.Kali ni pi kat hujung-hujung dekat dengan Shell.Situ banyak pokok besar so redup la sikit dan boleh duduk lama.
 

Geram kat lengan dan jari tu.Rasa nak gigit macam kepci
 
Kenapa suka pi lepak pantai tengok 'apai'?
 

Dok tengok budak-budak mandi laut.Tengah panas lit-lit kot time ni -_________-
 
Kalau dok kat rumah dengar suara saya ja dok tempik nama Aqil.
Budak baru nak besar.Time ni la nak meragas panjat merata-rata.
Memang mencabar kesabaran betul.Pantang ke dapur ke toilet sat dah panjat meja makan...almari tv...bawa keta 20 hengget tu naik katil.
Mama memang takleh nak ralit sikit.
 
Bila bawa tengok kapal ni peti suara mama ni boleh la rilek sat.Takda tempik-tempik dah.Just sembang-sembang tunjuk dan sebut perkataan baru untuk Aqil ja.
Tu la sebab kenapa saya rajin bawa Aqil tengok kapal.

You Might Also Like

13 apa kata anda?

  1. Singgah pagi...
    Ala...comey nyer aqil nie...
    abg sado yea...cute la die...

    ReplyDelete
  2. mesti comel aqil sbot apai..
    haha..
    geram tgok aqil!
    geram nk peluk kuat2..
    hihi

    ReplyDelete
  3. laa kami pun p..ahad petang..tp sat ja angin kuat.

    ReplyDelete
  4. dah faham.. apai tu.. sb anak kita sebaya kot..

    ReplyDelete
  5. Assalam zai,
    he3
    kalo kita ni dok berjiran memang baguih laaaaaaaa
    sama2 berbalas tempik kat anak he3

    ReplyDelete
  6. Perrghhhh..sado betul Aqil ni...hahaha

    Oohhh, kat R&R tu boleh tgk kapal/ pulau Penang..saya baru tau ni,kalau ke utara saya nak try la singgah..sebab saya dari Shah Alam, selalu gi Penang, tak lalu R&R Bagan tu...:)

    ReplyDelete
  7. betol bawak dorang keluar rumah banyak benda baru dorang boleh belaja. bila balik dorang relate benda dkt luar tu dgn dalam buku. lagi berkembang otak dorg kan.

    kalau kes kak zai. kalau kak zai tak rajin bawak Aqil keluar jenuh la terperak je dalam rumah hari2 kan huuuu

    ReplyDelete
  8. km ter' ajaq anak kami jalan petang naik moto. lani asal petang ja dia mesti teriak kalau xbawak keluaq huuuuu. tak kira hujan ka dak. kalau hujan nak keluaq jugak naik keta pun xpa. hehe

    ReplyDelete
  9. singgah petang, tomey nye dieee bolat je geram maktok tnegok

    ReplyDelete
  10. Weee geramnya abg sadoo sgt ni... Mmg btl bila bw anak keluar dr rmh ada je akal baru yg diaorang dpt. Sbg mak so excited bila diorang dpt bt sesuatu yg baru.kan?

    ReplyDelete
  11. sado nyaaa dia. geram betul tgk. jgn comel sgt plishhh

    ReplyDelete
  12. geeeewamnyaaaaaa tengok Aqil.. tepu =P hahaha..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers