Rutin tiap petang

4:30 PM

Assalamualaikum
 
Sekarang ni rutin tiap petang kalau sampai awai...Penang Bridge tak jem mesti bagi Aqil main kat luar rumah.Nak bagi main kat bawah takut plak keta motor laju ja masuk sini so nanti-nanti la.
Kesian hari-hari balik ja dari rumah so bagi la main kat koridor ni pon jadi la.
 
 
tunggu ye nak...dapat rumah yang ada laman kita pindah.main la pepuas dalam pagar
 
Selalunya saya biarkan dia main ja sesambil saya duduk depan pintu.
Semalam tetiba dia jerit-jerit panggil ''abang...abang..''
Saya ingatkan dia panggil abah tu abang.Al-maklum la kadang anak suka tiru apa kita cakap tapi rupa-rupanya dia dok panggil abang bujang rumah depan.
 -____________________-
 
Yang budak bujang tu pon layan dok melambai-lambai kat dia.Lagi sakan dia dok panggil abang.Kuat plak tu.
Sapa ajaq taktau pepandai dok panggil orang ni.
Satgi budak bujang tu ingat saya plak ajaq dia....errrr....
 

 
Tapi muskil la...selalunya dia malu bila orang tegur dia menyorok sampai nak masuk dalam baju tapi ni dia plak pepandai tegur orang.

You Might Also Like

11 apa kata anda?

  1. dh pndi ckp ye? amboiiii...pndi tegur tu hehe

    ReplyDelete
  2. tapi anak ila pandai tegoq anak dara ja
    -..-

    ReplyDelete
  3. Kna selalu perhatikan tu kn.. Bhya jeriji cmtu.

    ReplyDelete
  4. budak2 umur macam ni mmg suka nak berkawan dan tegur2 mcm cucu kaknoor jugak

    ReplyDelete
  5. ha ha ha...
    agak nyer dia tiap ari dok tgk abg tu kot.
    terasa nak tegur :)
    yes. jgn abg tu ingat mak baby yg nak tegur dah le ha ha ha...

    ReplyDelete
  6. rumah flat byk jiran, boleh laaa beramah mesra haaa

    ReplyDelete
  7. dh pndai ajk sembang dh ek......

    ReplyDelete
  8. Assalam zai,
    baguihla peramah
    boleh geng abang fayyadh he3

    ReplyDelete
  9. akak kat area mana ni eh.. dekat ngan jambatan ? hehehe.. ptg2 bleh ronda kat queensbay tu main layang2..

    ReplyDelete
  10. wahhhhh jaga2 mama lepas ni pandai ngorat pulak hihihihihi :p

    ReplyDelete
  11. wahhhhh jaga2 mama lepas ni pandai ngorat pulak hihihihihi :p

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers