Tempat Makan Best di Penang | Warung Kulat Padang Benggali

8:34 AM

 Tempat Makan Best di Penang | Warung Kulat Padang Benggali

 

Makan-makan | Warung Kulat Padang Benggali.Assalamualaikum


Sabtu Ahad balik rumah tok Besah.
Kena jadi driver bawa tok Besah, mak ndak, tok lang dan kak Timah pi kenduri kat Juru.
Ada kisah kat umah kenduri tapi takpe la...kang aib plak tuan rumah...huhuhuhu...cian.

Budak ni gatal tangan tengok pokok bunga tok Besah.Ada ja dia nak cabut.Jenuh tempik.


Petang ambik abah balik keja terus kami lajak pi kat Warung Kulat.
Harap ada rezeki kami hari ni.
Warung Kulat tu lalu kat jalan sebelah sungai ni sampai ke hujung muara.
Betul-betul tepi pantai.


Dulu pantai kat sini cantik...landai.Masa kekecik dulu rajin saya dan kawan-kawan cari remis kat pantai ni.Lepas ja tsunami semua berubah.Pantai dah berselut.

Nama warung so meja dan kusi dia betul-betul gaya warung.
Handmade meja dan kusi panjang.Ada gak la meja batu dan kusi plastik tapi lagi suka duduk kat kusi panjang.Boleh lepas Aqil kat kusi tu tengok laut.

Warungkan....so ada la air botol lajen camni.
Rasa macam zaman sekolah-sekolah dulu...hahahaha...


Budak debab yang tak abis-abis senyum camgini bila suruh selpiaq.


Permandangan muara sungai dari Warung Kulat.
Masa ni air tengah pasang.Angin pon kuat.Best sangat.


Ini yang saya dan suami order.
Mee kuah udang.


Saya suka kuah dia sebab tak rasa masam sos.Selalu bila makan mee kuah udang mesti kuah rasa sos terlebih.
Ada macam-macam menu lagi.Laksa, bihun sup, nasi goreng, mee goreng, mee kuah biasa, ketam dan sotong pon ada.
Fresh punya cuma servis lambat sikit bila ramai sangat orang.

Kalau nak pi jangan lambat sangat sebab kadang tu pukul 5.30 petang mee udang pon dah habis.
Jalan Padang Benggali jumpa sungai yang ada tali air....jalan masuk betul-betul belah kiri sebelum tali air.Terus ja sampai hujung jumpa la Warung Kulat.
Selamat menjamu selera (^.^)


 Ni direction ke Warung Kulat ye kawan-kawan.




You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. Assalam zai,
    teloq tu santek :)
    kalo digegor2kan lagi santek kan3
    he3

    ReplyDelete
  2. SERIOUSLY ADA SUNGAI DAN BOT GITU???/ OMAIIIIII

    ReplyDelete
  3. cantik nye gambar bot ngan sungai tu
    kita mmg tgh lapo ni tgk mee tu lagilah lapo huhu

    ReplyDelete
  4. Saya kalau ke Penang, mesti nak makan char koey tiau & nasi kandaq...dan dah tambah list baru, mee udang...

    So Warung Kulat ni area Juru kah? Betul tu, ada yg jual kuahnya rasa macam sos..mmg fail la

    ReplyDelete
  5. Air botol tu dulu mak saya cakap panggil "Air Longcan" hahaha

    ReplyDelete
  6. dapnya tgk mee udang tu
    belah mana ni kak.
    bm ka juru ka ?

    ReplyDelete
  7. cantik tempat tu. betoi kadang failed makan mee udang bila kuah rasa sos sgttttt

    ReplyDelete
  8. juru eh ? sampai simpang tiga kuala juru tu amek kiri ke kanan ?

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers