Baju raya Aqil-DONE

10:50 AM

Assalamualaikum

Semalam abah bawa Aqil kuar jenjalan.
Ni la budak bajet comey tu.
Lama tak tau pi mana.


Tup tup call suruh tolong angkut barang kat bawah.
Ok fine.
Isteri mithali mesti menurut perintah...hekhekhek...

Sekali sampai keta barang belambak-lambak.
Rupanya dua beranak ni pi sopim kat Billion tak ajak mama....sobbbbs T___T
Kena Ge eS Te sampai dekat 20 hengget depa dua sopim.

Macam-macam ada.Dari makanan sampai la ke kasut anak.
See...2 pasang kasut...2 pasang baju jalan...2 pasang baju pakai rumah...2 pasang baju tido.

Bukan warna sebenar

Baju jalan tu saya simpan pakai raya jela.Dah tak lama lagi kan?

Up gambaq ni kat wechat dan group wasap keja caption "Baju raya anak setel...phewww...dah tak kalut dah"


Biasa la banyak sedara mara dan kawan-kawan dalam tu komen pon ada yang menyentap jiwa.

Memang puasa pon belum tapi ni cara saya.Prepare sikit-sikit.
Dah taknak jadi macam tahun lepas.Pestime ada anak.Dekat nak raya baru nak terhegeh-hegeh beli baju anak, diri sendiri, suami, mertua dan mak sampai letih.

Bila letih mula nak bebai...muka pon tak maneh.Lagipon suami saya bukan cukup bulan dapat gaji.Suami saya ikut ada customer ada la duit.So bila berduit lebih sikit beli la sesiap.
Senang.

So lepas ni dah boleh start beli baju sendiri plak.Pastu kena gak start menabung duit raya.Anak sedara suami ramai hoiiiii...20++
Belum masuk anak kawan lagi...anak sepupu sepapat jugak.Bajet kuih raya lagi...haaaa...kena gak kira.Kuih raya untuk 3 rumah ko.

Misi baju raya Aqil dah berjaya.Kot-kot nanti nak tambah lagi taktau nak kata.
Ampa plak camna?
Buat style saya ke style last minit?

You Might Also Like

7 apa kata anda?

  1. Sukaaaaaa style camni....untuk anak bujang sy pun dah beli siap...cik abg sy pun cam hubby zai jugak....sebab tu beli siap2 time ada duit tu.....tunggu uminye dapat duit bonus raya lak nk tambah lagi sepasang dua...hihihihi....

    ReplyDelete
  2. lantak je sapa yang bising2 tu.. pi jaga family masing2 yeee dak.. mcm tahun lepas gak CT ngan mak tunda2 beli hamek.. dua hari nk rasa baru shopping. baju siap.. seksa nak cari.. mmg kena prepare awal2..

    ReplyDelete
  3. Bagys juga prepare awal2 kalo last minute penat dgn ramai org lagi..

    ReplyDelete
  4. Assalam zai,
    ish3
    beli pakai duit depa ka depa nak bisin2 tu??? :P
    lantak ke deme yer dop
    iols ni haaaaaa ujung tahun ritu pun dah ada terbeli baju & suor baru kat si fayyadh
    ater udah ada sale yer dop
    sambor le sesipa
    sok2 dekat ghayer rembat hat laen pulop kekdahnya he3

    ReplyDelete
  5. abah Aqil memang bila nak soping ikut dan dia je kan? hihihihi....

    bagus style gini kak zai. nt time posa tmbh penat posa lagi letih panas litlit lagi. nak ngejar anak lagi lagiiiiiii menyebai nt huuu

    ReplyDelete
  6. baru aida teringat yg baju melayu izzat lom ada!!!
    baju2 lain tu aida beli last minit kot.
    lgpun sepupu izzat ada pass byk juga baju jalan. baru lagi. boleh pakai aje :)

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers