Anugerah | Baby walk hat murah tu jugak dia berkenan

10:06 AM

Assalamualaikum
 
Nindia keadaan rumah saya bila Aqil ada.
Kosong tanpa perabot kan kecuali meja makan, rak tv dan tv...hahahaha...
Karpet pon tak pasang.
Bukan taknak boh karpet tapi budak debab ni nak tolak keta dia tak jalan atas karpet.
 
Mainan besaq gabak semua ni abah yang beli tapi Aqil tetap suka keta aka baby walk dia.

 
Aqil akan tolak dengan kaki undur keta dia pastu tolak ke depan laju.
 
Pestime Aqil dapat mainan besar aka baby walk dia ni masa 8 bulan.
Time tu Aqil gigih sangat dok berdiri meniti kat kusi meja gril pintu so mama soh abah beli baby walk tapi riki sana sini baby walk yang betoi tu rega dia ratus-ratus.Terus tersentot nak beli.
Masa pi AEON Big Juru time tu depa baru pindah dari Perda ternampak baby walk ni dan terbeli dengan rega 20++ ja.
 

muka pestime dapat baby walk
 
Mesti yang kata baby walk tipu ni ringan.Ye...memang ringan sampai anak tak mampu berdiri dengan baby walk ni pon tapi mama dia modified sikit.Kat kusi dia kan boleh buka dan ada lubang so mama ikat duit syiling yang mama suka kumpul banyak-banyak boh dalam plastik kecik-kecik dan boh dalam lubang tu pastu ikat kusi tu jangan bagi terbuka.So keta tu jadi berat dan Aqil boleh berdiri bila pegang pemegang kat belakang tu.
 

See...anak belajar berjalan guna baby walk tipu ni ja tanpa bantuan walker
 
Setahun Aqil dah boleh jalan sendiri tanpa bantuan walker.
 
Gini la Aqil bila dapat baby walk.Sampai sekarang memang baby walk ni jugak yang dia tuju tiap kali nak main.Sebab tu mama marah abah kata membazir sebab mama tau apa anak suka tapi abah....purrrrffft.....wat tak dengar ja bila mama berleter.

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. Comel.tulah kite mcm pk 10x nak beli apa2 kat Thaqif takut dia xsuka pun.bazir jela nti.recycle guna yg sepupu2 dia jelah dulu skrg

    ReplyDelete
  2. sebab keta ni ringan. sebab tu Aqil suka. dia boleh meluncur laju lajuuuuuu hihihihhii. sama la uwais. dia xlarat tolak keta kontrol tu. dia main hat tiga bijik yg kecik2 mcm keta aqil ni la. senang dia nak gerak kemana2 nya. kecik pun kecik senang nak celuih hihihihi

    ReplyDelete
  3. memangpun anak2ni dia akan minat tak menentu... mainan mahalpun kadang dia buat dunnojer.. plastik barang gak dia main.. geram pulak ...
    oo selalu mak yang berlebih2 bab shoppingni..

    ReplyDelete
  4. ooo.mcm tu ye..
    nk pi cri jugak la..
    x pa la nti aqil main lettew

    ReplyDelete
  5. Assalam zai,
    he3
    si boboboy panggil tuk tuk :P
    dia pun soka hat tu
    merempit ujung ke ujung gitew tau

    ReplyDelete
  6. ahahaha.. ada sentimental value la tu Kak Zai.. sbb tu first toy dia.. tu yg mcm ne pun berkenan tu jugak hehehe..

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers