Alang kepalang lambat

4:02 PM

Assalamualaikum
 
Hari ni pi keja lambat.Memula tu macam malas nak pi keja.
Aqil demam balik.
Mama dia punya salah la ni semalam.Tetengahari bawa Aqil jalan kaki pi beli ikan kat bawah pokok besar kat simpang jalan.
Dok tengok lama dah van biru jual ikan sayur kat situ tapi tak penah sampai.
Tiap minggu balik umah mak or mertua so bila masanya nak sampai.
 
Semalam rasa macam nak buat sup ikan merah tu yang turun jugak pi beli ikan.
Balik tu rasa badan Aqil dah panas.Pastu dan start merengek dah.
MERAP.
Semalam beli isi ikan merah sepotong, sayur bayam seikat dan daun sup daun bawang baru RM3.
Masak-masak boleh makan sampai malam.
JIMAT.
Sepotong untuk saya dan Aqil je la.Abahnya koje.Makan kat luar.
 
Dah anak demam rasa malas la nak pi keja tapi mengenangkan shipment patut keluar hari ni hati dok berbelah bagi.Last abah kata nak jaga Aqil malam baru keja so ok la.Let jom siap pi keja.Abah nak hantar pi keja.Petang abah ambik....weeeehuuuuu....
 
Pukul 7.50 pagi kuar rumah highway kat Seberang Jaya jem.
Saya suruh abah guna 2nd bridge je la.Kalau naik 1st bridge kekompem kat tol dah jem pastu depan Queensbay sampai la ke kilang mesti jem punya.
 
Wasap pic ni kat kengkawan kat nak pi Keyel...hihihi...depa percaya.
 
 
See...lengang ja.Takyah kalut-kalut.
Tol RM10.50 dari tol Juru ye.

 
Atas jambatan pon abah drive 80km/j ja.Wat lek wat pis ja.

 
Sampai area Batu Maung jam 8.45 pagi.So dah alang-alang lambat ajak abah pekena roti telur satu.

Budak demam tak mandi pagi :p
Masuk keja jam 9.15 pagi dengan perut kenyang suka hati...hihihi...pastu merasa la kalut-kalut prepare shipment sebelum window time close.
Padan muka aku...hahahaha....

You Might Also Like

7 apa kata anda?

  1. ohhh jmbatan ke2 taK jem kaaa...

    ReplyDelete
  2. Assalam zai,
    syiok la boleh pi kojer lambat gitew he3

    ReplyDelete
  3. ohhhh first dengan second bridge beza ke tahap jem dia. jauh beza sgt tu haaaa

    ReplyDelete
  4. baru pestime naik jambatan kedua tu ri tu dr kl nk ke btu maung umh spupu. hihi
    mmg lenggang jlnnya.

    alahai sian aqil.smga cpt baik ye sayang.
    minum ayaq byk tau.

    ReplyDelete
  5. akak duduk area mana ni ? awat cem dekat ngan rumah ceq je ?

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers