Aksi pesawat TUDM di Butterworth

11:43 AM

Assalamualaikum
 
Petikan dari keratan akhbar Harian Metro Online semalam.
 
 
Sebenarnya benda ni dah selalu sangat.
Umah tok Besah kan dekat area TUDM Butterworth tu.
Dari saya kecik sampai la ke besar macam ni dah selalu sangat tengok aksi pesawat TUDM berlatih di ruang udara Butterworth.
 
JAKUN gak la masa tu.
 
Cuma yang sebelum-sebelum ni aksi biasa-biasa ja.
Sejak LIMA bermula beberapa tahun lepas memang tiap tahun boleh tengok aksi begini di ruang udara.
Tapi kalau pesawat terbang rendah setinggi pokok kelapa atas bumbung rumah sekitar kampung rasa bergegar macam nak tercabut bumbung zink rumah mak.
Haila...kena plak dulu penah keja malam...bila TUDM buat training ja rasa nak tumbuk-tumbuk ja muka depa....hahahaha....perasaan masa tu la sebab tengah sedap tidokan?
 
Mula la teringat anak-anak sedara dok berdiri kat luar rumah tok Besah semata-mata nak tengok pesawat terbang sana-sini.

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. laaaaa patut laaa.kmi dduk unah abg kat bertam.umarfaiq dok takut dgr bunyi jet kuat tak henti2.jenuh depa dok gelak kat dia

    ReplyDelete
  2. Bestnyaaa Kak Zai! Kat Melaka memang jarang ada mcm ni :( eh ke memang tak pernah haha

    ReplyDelete
  3. Ohhh patut lah ada masanya kt umh mil dengar bunyi apa la kuat sgt ni. Bunyi flight mendarat tu dh biasa dengar tp bunyi jet ni mmg jarang. Rupanya depa buat latihan gini. Kak zai la syok xyah susah payah pi lima. Dpt dah tgk in advance kihkihkih

    ReplyDelete
  4. Assalam zai,
    besa dengor jugaks
    tapi agak merimaskan sound jet tu
    bingit semacam he3

    ReplyDelete
  5. akak !! rumah tok CT belah ayah area situ gak.. kat permatang tok gelam.. area2 rumah bumbung minangkabau tu.. tapi ehehe.. diorang practice ni time tu CT ade kat area pulau pun nampak skali.. kat area2 jetty kan dekat ngan pengkalan.. dok test test kuarkan asap warna..

    mnarik tngk dari jauh..

    ReplyDelete
  6. menarik, tak pernah lagi saksikan LIMA secara live.. moga satu hari dapat

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers