Random pics | Sepanjang 3 minggu demam

2:41 PM

Assalamualaikum
 
Hari ni nak tayang pic makanan sepanjang 3 minggu demam.Time ni kita memanja dengan suami nak makan itu ini.
Kata demam tapi nafsu makan tak kalah.Nak makan hat sesedap ja...ekekekeke...
 
Memula teringin nak buat nasi lemak.Gagah bangun masak.Bekpes pon dah pukul 10 pagi...ahak...
 
 
Pastu kata nak makan ketam kat Kuala Juru.Mohler makan-makan kat situ.Teringinnya tinggi menggunung tapi makannya sebelah ketam je pon.

 
Lalu kat depan Bangunan UMNO kat Guar Perahu tetiba rasa nak makan satay.Kita tapau.
Satay lembut.Besar-besar.Sedap.


Kata demam mesti la teringin nak makan sup-sup.Teringin plak nak makan sup ekor kat Mah Tomyam belakang TM Butterworth.
Kena sup panas-panas...berpeluh.
 
 
Pastu teringin nak makan yong tau foo pasar malam kat umah mak.Gagah juga pi beli.
Dapat makan terus diam.
Tak terkata nikmatnya.

 
Tetengah makam cakap nak makan char kuey tiaw.Moh ler ke Adam Char Kuey Tiaw Permatang Pauh.Tak hagak.Order set besar...hekhekhek...

 
Sekali lagi terjah Kuala Juru.Nak makan udang plak.
 
 
Tengok kawan yang wat bisnes kek dok post kat FB rasa teringinnya nak makan cheese cake.
Order tapi lambat pulak nak dapat.Asik dok tengok gambar ja lepas ngidam.Bila dapat makan sesudu dua terus lega...ekekeke tapi 1 bekas ni saya perabih sorang dan tetiba...pluppppp...

 
Sebelum beberapa hari plupppp...rasa nak makan ciken cop.Moh la pekena kat area umah mak.Boleh tahan tapi portion dia sikit tak macam Restoran N8 Lunas.
 
 
Pastu merasa la kau makan ikan kering ja.
-_____________-
 
Takpela...ikan kering masak asam pon sedap gakkan?









You Might Also Like

11 apa kata anda?

  1. SEDAPPNYA...DEMAM2 TEKAK PUN MEMACAM JUGAK NAK MAKAN. KITE PUN TENGAH DOK TERINGIN NAK CHEESE CAKE JUGAK. OPS CAPS LOCK PLAK.MALAS PADAM.

    ReplyDelete
  2. Bia betul demam ke ni kak..hehe..kalau saya xboleh nak makan apa-apa masa demam..huwaa...bgus akak, demam2 pun gigih lagi nak masak..moga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  3. Waaa...semua menu best2...terliur nih..:)

    ReplyDelete
  4. Mak ai sodapnya....
    Kusss semangat nengoknya ni hihi..... Sate daging ke tu Zai....

    ReplyDelete
  5. blokwalking & follow here.

    YaAllah sedapnyaaa makanan. buat open house ni, laku semua makanan hehe

    ReplyDelete
  6. Wow! Untungnya org demam...macam-macam menu blh makan...semua sedap-sedap belaka.

    Salam perkenalan...

    ReplyDelete
  7. kemain haaa selera orang demam tu hihihihihihi. moga cepat sembuh kak zai

    ReplyDelete
  8. alhamdulilah.. demam pun makanan tu macam orang tak demam je hehehehe.. berselera :)

    ReplyDelete
  9. menyesal tengok entry ni -_-;

    nasib baik tengah kenyang lagi he he

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers