Derma darah lagi dan lagi

4:03 PM

Assalamualaikum

Weee....hari ni bangun lambat.
Penat ronda-ronda semalam dengan anak dan suami yang cuti hari Selasa.
Dah alang-alang lambat saya masuk keja jam 10 pagi je la.
Tak sanggup nak redah jem pukul 7 lebih.

Hari ni ada kempen derma darah dari Tabung Darah Hospital Pulau Pinang kat kilang.
So mohler pi menderma.Last derma darah bulan November tahun lepas.
Takut gak tetiba HB low ke...BP high ke kan.Bab berat tu takda masalah...hahaha....dah terlebih berat dah pon.


Pi daftar check HB BP berat semua ok.
HB 13.3 Alhamdulillah.

So menderma la kita ye.
Masuk ni baru kali yang ke-5.


Kali ni ramai penyertaan dari bangsa Cina.Dulu jarang sangat depa derma kat spital kerajaan.Kalau spital swasta yang buat ramai la datang derma.Nape saya cakap camtu?
Sebab dulu saya penah jaga kaunter pendaftaran untuk event derma darah kat kilang ni.

Lepas menderma mari tambah tenaga.Hari ni depa jamu nasi tomato, ayam goreng, ayam panggang, sayur campur, bihun goreng, muffin, karipap dan air milo serta mineral untuk penderma dan staff.
Makan la kau selagi mampu...kah...kah...kah...


Dan macam tahun lepas company bagi gift ni untuk yang menderma.


Bukan nak bangga cuma setakat ni ja yang mampu nak tolong orang.
Selagi saya mampu derma darah Insyaallah saya akan derma.
Kot-kot esok lusa saya mengandung kan dah takleh derma darah dah.
Tak gitu?

You Might Also Like

9 apa kata anda?

  1. saya kan
    tak pernah derma darah
    dulu2 tak layak

    skang rasanya layak dah
    tapi penakut ya amat!

    ReplyDelete
  2. bagus!!
    saya pernah derma sekali kat jepun dulu..lepas tu asik pregnant-beranak-bf berulang kali, setakat ni tak dapat derma lagi sbb hero no 3 masih BF..inshaAllah ada rezeki nnt boleh continue menderma=))

    ReplyDelete
  3. RAJINNYAAAAAAA DERMA DARAH! kami sampai skrg takut wuuuu..tp dpt gift tu, suka la plk

    ReplyDelete
  4. sampai sekarang tak mampu nak derma lagi. masalah kesihatan sama dan masalah kurang berat huuuu

    ReplyDelete
  5. Assalam zai,
    iols pun sama macam nadyra
    TAK PERNAH derma darah :P

    ReplyDelete
  6. tak mmpu nk derma sbb tekanan drh rendah....hepy tgk akk leh derma ~

    ReplyDelete
  7. Zai, nk tanya pengalaman derma darah, masa first time zai derma darah dulu, period mai ok ke? saya first time derma darah bulan disember tahun lps, pastu smpi skg period x dtg... huhuhu... normal atau tak?

    ReplyDelete
  8. bab2 menderma darah ni iols takut..ntah nape xtau hahaha
    kali ke5 wow..tahniah ye

    tang dpt mkn free tu mmg depa tu lajuuuuu ja haha

    ReplyDelete
  9. Akak tak pernah derma darah sebab akak sendiri low bp.
    Berat pun tak cukup

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers