Tetiba rasa takmau makan nasik

3:15 PM

Assalamualaikum
 
Sekarang ni saya dan kawan-kawan jarang dah nak makan nasi kat kantin kilang.
Bukan nak diet ke apa.Takda masa nak diet bila suami asik jamu makan...makan dan makan.
Sesejak ada orang jumpa sesuatu dalam masakan kantin terus rasa....eeeewwwwww....takmo makan.
Kami jarang gak keluar kat luar sebab malas nak pi kat parking yang jauh so beli roti makan cicah kat cubical je la.
Nak dok pantry segan plak orang tu orang ni dok mai tekan ayaq tengok kami makan.
 
Satu hari keluar ke bank coz ATM kat dalam kilang ni asik la meragam.
Dah bape hari takleh tekan duit.
Lepas setel ke bank dalam keta tetiba...
 
'Nak makan apa ye?'
'Eh...nak makan ke?'
'Takmo la makan nasik.Cari benda lain la.'
'Iskh...benda lain tu apa?Lunch time nasik je la.'
'Ha...sat aku tunjuk kedai baik punya....ha...pi kot kanan pastu kiri...bla..bla...bla...'
 
Lepas kiri kanan terus belok situ sini sampai la di satu warung kat dalam kampung Mukim 11,Kampung Bukit Bayan Lepas.
Kalau dari luar nampak macam jual kopok cekelat dan air ja kat bebudak padahal ada macam-macam menu dok ada.
Ada NASI HOT PLATE, NASI AYAM, LAKSA, BIHUN SUP dan MEE UDANG.
 
So kami order 2 mee udang dan 4 kotiaw sup(2 bungkus) + 4 air.
 
RM5~mee udang sedap size biasa
 
RM3~kotiaw pon sedap+daging pon banyak
 
bukti sedap...hahahaha...
 So total semua tu RM26.Citarasa kampung.Semua sedap.
 
Balik tu sempat tapau kopok leko dan pisang goreng.
 
 
Makan camni pon jarang-jarang ja.Seminggu sekali.Hat lelain makan roti ja time lunch...hihihi....

You Might Also Like

4 apa kata anda?

  1. omaiiiii murah sgt dah tu kalau area sana nun boleh la ajak nadh pegi nanti

    ReplyDelete
  2. kekadang memang boring!
    tekak nak makanan lain kan?
    opis aida ni jauh dari kedai makan lain. terpaksa telan apa jer la kat cafe.
    keluar opis karang, bos carik plak hu hu hu...

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers