Makan-makan | Committee Appreciation Lunch

3:50 PM

Assalamualaikum
 
Minggu ni reja dia asik keluar makan.Makan kat sana makan kat sini.
Isnin kuar ke Sunshine pastu pekena plak Nazir nasi ayam dengan limau ais gelas besaq dia....emmm...dap...dap...

 
 
 
Kotiaw sup dia pon sedap pedas panas-panas.Memang pecah peluh kalau makan.
 
Selasa ke Equatorial Hotel - Nada Lama Restaurant sempena committee appreciation lunch.
FREE!!!!!
Yang tu yang sebetulnya lagipon 1st time nak cuba makan di sana so harus la pegi.
Disebabkan ramai kawan-kawan yang bercuti maka group kami cuma tinggal 5 orang ja.HR team plak lepas ja makan-makan terus pi meeting.Hat lelain lambat plak sampai.Kami dah 2nd round baru depa sampai.
 
 
1st time mai makan kat NADA LAMA ni.Masuk ja situ terus cari meja yang strategik.Kena bagi cukup korum.
 
 
Pastu bermula la penjelajahan riki makanan itu ini.
 
1st plate
 Tengah dok mengunyah bunga kobis yang besaq boq depa nak snap gambar.So sorokkan di tepi pipi tapi.....................jadi camgitu la pulak gambaq dia.Nampak nau gelojoh bab-bab makan ni.
-_______________-
 
 
Abes sepinggan round untuk 2nd.Ambik kari kambing dengan nasi lemak 3 sudu.
Nak rasa-rasa sebab depa kata sedap.So so ja...
 
 
Abes nasi ronda lagi dan lagi.Tengok ramai beratuq kat satu section ni.Oho...ada udang dan ayam goreng panas-panas.Dok tunggu ayam tu masak dari kuali.
Ayam tu saya suka.Sedap.
Udang tu half cook la pulak.Kopek ja kulit berair-air keluar.Spoil terus.
 
3rd plate
 Ronda lagi tapi perut macam dah full so kita ambik desert plak.Ni antara yang saya ambik.Sikit-sikit ja.Nak merasa la katakan.
 
4th plate
 Dah abes desert tu ada masa lagi setengah jam.Dari dok saja meronda sana sini tengok.Nampak ada aiskrim terus terambik.
 
 
Kat Nada Lama ni dia ada macam-macam makanan lagi.Yang kat atas ni apa yang saya rasa nak makan.Dari salad, nasi, mee semua ada tapi saya suka lagi makan di E&O Hotel dan Rasa Sayang Hotel.
 
Kalau nak tengok apalagi yang ada kat Nada Lama Restaurant boleh terjah blog Abang Ajib ni.
 
 
 
 
pstttt : tengah ngantuk kekenyangan.baru balik dari makan-makan hujung tahun department tadi @..@

You Might Also Like

6 apa kata anda?

  1. wehhhhhhhh hat kat sunshine tu tang manaa...awat nampak sedap aaaa

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah rezeki tu kan hehe..

    ReplyDelete
  3. baguslah philips ni asik2 makan je hahaha nak p sana jugaklahhh

    ReplyDelete
  4. mulai tahun depan saya kena tahan iman tengok benda2 makan ni... target kemain beso lagi... tapi di negara ni banyak blog makan, tanda makmur negara... sila sila tambah2 jangan malu malu

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers