Anugerah | Pakai seat belt macam orang besaq

9:20 AM

Assalamualaikum
 
Hari ni agak bz cikit.Nak kena masuk lab sampai petang or esok maybe.Jenuh la...jenuh la....
 
Baru-baru ni nak balik umah tok Lunas nak ambik suami kat sana.Letak Aqil kat baby seat dia.
Budak dah besar mana maunya.Menangis macam kena apa ja bila pasangkan belt.Melonjak-lonjak badan tu nak keluar dari baby seat tu.Hoiiii....kalau suara tu slow takpa ni sampai mama naik bebai la.Dah la nak menjemput abah kamu tu jauh di Lunas.
 
Nak pangku?Takmau la.Highway Seberang Jaya -Lunas tu banyak pak polisi lalu lalang.Kang tak pasal-pasal kena saman...buta ja.
Last sekali boh kat seat tepi macam biasa.Cakap kat Aqil dok dendiam tau...mama nak drive jauh.
Saya pasangkan belt tapi yang kat dada tu sangkut plak kat muka terus selit kat seat.
Aqil?Diam plak dia.Amboi...nak duduk macam orang besar.Dah takmau dok dalam baby seat dah.
 
 
Bagi air masak suruh minum.Kalau bagi susu nanti abes tuang kat seat....hihihi...
 
 
Bila jadi macam tu teringat plak masa Aqil 6 bulan ritu.Saya letakkan dia kat seat sebelah pastu pakaikan belt.Sonok sakan dia padahal takpi mana pon.Dok tunggu abah setel urusan ja.
 
 

You Might Also Like

10 apa kata anda?

  1. aqeel duduk diam diam na, mama drive tu...

    ReplyDelete
  2. dia pun nak jadi cam org dewasa juga

    ReplyDelete
  3. bagusnya dgr ckp..kalo anak sy, mmg xmau nya.dia pndi keluar sendiri ikut celah yg terbuka tu.hehe

    ReplyDelete
  4. tapi sebenarnya utk safety reason, letakkan aja kat baby seat...biar anak menangis melalak kena duduk kat seat nya, dari kita pula nanti yang nangis melalak andai berlaku kemalangan, minta dijauhhkan...

    ReplyDelete
  5. eh comel sangat la si kecik ni.. :) senyum tu manis ja

    ReplyDelete
  6. hehe ni mmg masalah negara..rayyan pun selalu mcm tuh..menangis macam orang cubit je klu kena duk dlm seat

    ReplyDelete
  7. Dah besaq, panjanglah akai dia....nak duk mcm orang besaq dah..Hehe Aqil....Aqil....

    ReplyDelete
  8. patut la aqil dh merasa masa umuq ,6 bulan.myb lagi slesa kot.. nasib aqil memahami

    ReplyDelete
  9. sama la uwais. orang dah beso,xmo duduk lama dalam car seat. xmo kena pakai belt. kira pernah gak buat gitu. pakai seat belt kita mcm kak zai buat kat aqil. tapi sekejap je. mai bebai dia ape pun tak boleh. yang boleh nya dia nak berdiri tepi kita yg tgh drive grrrrr

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers