Anugerah | Aqil Najmi 1 tahun 1 bulan

4:40 PM

Assalamualaikum
 
Haha...gigih mama dia nak hapdet gak perkembangan anak tetiap bulan.
Bajet retis-retis sangat  -______-
 
Bintang yang cerdik ni dah boleh macam-macam dalam rumah tu.Ohoiiiii...dah leh lepas pagar yang tokwan sendal kat pintu dapuq dah.Tau-tau dah masuk dapuq tanpa jatuh.Pandai pula panjat kayu tu satu satu pastu duduk tengah-tengah pagar dan turun kaki sebelah.Ingatkan dok uuuuu....uuuuu... tu nak panggil mama macam selalu bila mama dok sibuk basuh periuk.Rupanya nak habaq dia dok panjat pagar.Kelam-kabut mama jadinya bila kaleh tengok anak dok atas pagar.Alhamdulillah tak jadi apa-apa.Ni la sebabnya mama tak suka buat kerja time anak jaga.Macam-macam benda dia keluaq.
 
 
Bila Aqil poo poo dia akan pi berdiri kat pintu bilik air sambil sebut uuuu...uuuuu... sambil tampar-tampar pintu bilik air tanda suruh mama basuh.Kalau sebut jom mandi cepat-cepat berdiri jalan pi depan bilik air.Sekarang dah tak susah dah nak gosok gigi dia.Bila mandi pegang ja berus gigi hijau dia tu terus seronok nak berus gigi tapi takleh berus lama-lama.Sekejap ja dapat.Takpa la....nanti-nanti dah terbiasa okla kot kan?
 
Tu jela yang ingat buat masa sekarang.Emmm...emmm...awat takleh nak ingat taktau....hahahaha...
Bintang mama yang cerdik....moga awak jadi sepertimana mama berikan nama awak ye.

You Might Also Like

8 apa kata anda?

  1. yeayyyy...Alhamdulillah Aqil dah 1 year 1 month... Aunty tumpang happy... Zai, high chair tu harganya RM70, tapi kat IKEA boleh dapat RM50 without tray. Kalau nak beli online pun boleh dari Didi Kids World tu...Cuba tengok entri Farah balik tentang high chair tu... kat situ ada link pergi website diaorang...

    ReplyDelete
  2. uihhh lepas ni aqil boleh lah basuh poo sendiri dah hihi

    ReplyDelete
  3. Dah besar pun... nanti kena hadiahkan sorang adik untuk dia pulak...

    ReplyDelete
  4. rajing gosok gigi yer....gud gud

    ReplyDelete
  5. jumpa anak atas pagar?? hahahaha... lepas ni jumpa anak depan laptop pulak... kelas kan

    ReplyDelete
  6. pastu mesti rasa...eh dh besar dh ank aku nie...mmm tk puas tgk dia baby ~

    ReplyDelete
  7. aminnnnn

    makin cerdik dah dia. alhamdulilah. bebudak kalau ajak mandi memang kemain eksaited kan. nak main air!!!!

    ReplyDelete
  8. Good boy aqil ni..bijak nnti besar
    Salam kenal..singgah sini

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers