Kenangan Raya Haji

3:24 PM

Assalamualaikum
 
Pagi tadi dengar Sinar FM.Depa buka topik kenangan raya haji.Lupa plak kenangan yang best ke tak best tapi dengar-dengar cam KENANGAN RAYA HAJI je la.
 
Tiap tahun raya haji saya biasa ja.Macam raya puasa cuma tak semeriah raya puasa sebab family abang sulung tak balik.Cuti sehari dua takkan nak balik jejauh nun dari Johor kan?Takde la nak beli baju baru bagai just recycle baju raya puasa je la.Biasa la...baju raya puasa pakai 4 5 kali je setahun...hihihi.Pi keja pakai suar blouse bagai bila yang nak pakai baju raya?Time kenduri je la pon kan.Tu pon kalau orang jemput pi kenduri.Kalau takde dok dalam lemari la baju tu jawabnya.
 
Menu raya haji pon macam biasa mesti ada ketupat palas dan rendang.Ini WAJIB!!!!!
Pastu tetiap tahun memang akan buat KORBAN.Kalau tak emak...saya.Takpon adik.Pastu tiap 2 tahun sekali mesti nak kena buat kenduri doa selamat tahlil bagai.Tahun ni Insyaallah akan wat kenduri aqiqah Aqil.Moga dipermudahkan.Amin....
 
Saya ada 2 kenangan time Raya Haji yang sentiasa segar dalam ingatan.
 
1st masa menunaikan ibadah haji tahun 2011.Berhari raya di Mina.Hari tu kami dihidangkan dengan nasi mandey kambing dan unta hasil ibadah korban para jemaah.Meriah makan daging korban hari tu.Saya masa kat Mina ni sakit mulut kena ulser yang banyak berketul-ketul gak la sebab panas demam dan sakit tekak tapi bab makan nombor 1.Tak tolak.Memang menikmati nasi mandey dengan senikmat nikmatnya >.<
 
Kenangan ke-2 saya masa masuk wad bersama Aqil Najmi.Sumpah sayu gila masa tu.Dengan pangku anak kecik yang sakit...dengan sakit czernya...dengan tunggu result darah Aqil yang lama sangat-sangat.Rasa nak marah ja time ni.Bila masuk wad dok berjaga Aqil yang aktif tak macam baby lain saya sampai letih...takleh nak tido.Stress sampai susu drop padahal sebelum-sebelum tu bagi Aqil fully breastfeed.Last-last col suami suruh beli susu anta.Bagi Aqil susu formula pon sorok-sorok.Sedih sangat.Punya la pulun buat-buat cergas badan nak bagi keluar awai dari wad lepas bersalin Aqil last-last kena masuk wad balik...huhuhu...
 
Moga-moga tahun ni ada kenangan yang best untuk dikenang.Beraya dengan anak dan suami kan...hihihi...

You Might Also Like

2 apa kata anda?

  1. moga2 tahun ni ada kenangan manis yer...

    ReplyDelete
  2. sedapnya makan daging unta, teringin nak rasa. masa preggy dlu jenuh tepis keinginan nk merasa tu wuuuu.

    kesian kan aqil masa tu. memang bila stress yg amat susu drop. kira pun jenuh jaga emosi sbb xnk susu drop wuuu

    insyaAllah tahun ni akan ada kenangan manis lain pulak amin :))))))

    ReplyDelete

komen yang murni-murni yek ^.^

Popular Posts

Banner

COPY AND PASTE

Tickers

SUDAH HALAL
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers